Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emmanuelis Macronas išvadino Prancūzijos žurnalistus narcizais

Į Jungtinių Tautų (JT) Generalinę Asamblėją Niujorke atvykęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas spėjo ne tik kone papunkčiui sumalti į miltus išvakarėse ant podiumo debiutavusio JAV lyderio Donaldo Trumpo argumentus, bet ir supykdyti šalies žiniasklaidą. E.Macronas prancūzų žurnalistus išvadino narcizais, skelbia „Europe 1“.
E.Macronas kalbėjosi ne su Prancūzijos žiniasklaida, o su Ch.Amanpour
E.Macronas kalbėjosi ne su Prancūzijos žiniasklaida, o su Ch.Amanpour / „Facebook“ nuotr.

Prancūzijoje prezidentas E.Macronas dabar kritikuojamas dėl to, kad prieš kreipdamasis į JT Generalinę asamblėją interviu davė ne savo šalies žiniasklaidos priemonėms, o televizijai CNN.

Su garsia šio kanalo žurnaliste Christiane Amanpour E.Macronas kalbėjosi apie Prancūzijos užsienio politiką, Šiaurės Korėjos problemą ir klimato kaitą.

Kilus audrai tarp E.Macroną į Niujorką lydėjusių prancūzų žurnalistų, prezidentas savotiškai paaiškino, kodėl nebendrauja su Prancūzijos žiniasklaida.

„Esu Jungtinėse Tautose, ir žurnalistė pasiūlė pakalbinti apie mano diplomatinę politiką. Sutikau. Kadangi reikalai rimti, kalbėkime apie iššūkius planetai ir nustokime kalbėti apie komunikaciją.

Matau, kad keturis pastaruosius mėnesius komentuojama tik mano tyla ir mano pasisakymai, ir manau, kad tai yra visiškai narciziška sistema. Prancūzijos žiniasklaidai įdomus ne turinys, o forma“, – tvirtino E.Macronas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai E.Macronas kritikuoja Prancūzijos žiniasklaidą. Per rinkimų kampaniją jis priekaištavo buvusiems prezidentams, kurie esą buvo „pernelyg suartėję“ su žurnalistais.

Tiesa, nors rugsėjį jis apkaltino žurnalistus, esą „jiems įdomūs tik jie patys, o ne valstybė“, mėnesiu anksčiau E.Macronas pastebimai pakeitė taktiką ir tapo atviresnis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas

O JT Generalinės Asamblėjos salėje jis paragino JT skirti daugiau dėmesio žurnalistų saugumui užtikrinti, „nes niekas negali pateisinti atakų prieš spaudos laisvę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius