Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 19 /18:13

Emmanuelis Macronas palinkėjo Vladimirui Putinui „sėkmės modernizuojant Rusiją“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį palinkėjo Rusijos prezidentu perrinktam Vladimirui Putinui sėkmės „modernizuojant Rusiją“, taip pat išreiškė susirūpinimą dėl karo Sirijoje ir vieno šnipo apnuodijimo Britanijoje.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Kruopščiai parinktais žodžiais, vengdamas tiesiogiai pasveikinti V.Putiną su pergale prezidento rinkimuose, E.Macronas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl karo Sirijoje, kur Maskva atlieka svarbų vaidmenį kaip Sirijos valdančiojo režimo sąjungininkė.

Prezidentūra: „Prezidentas, Prancūzijos vardu, perdavė Rusijai ir Rusijos žmonėms linkėjimus sėkmės politiniame, demokratiniame, ekonominiame ir socialiniame Rusijos modernizavime.“

„Prezidentas, Prancūzijos vardu, perdavė Rusijai ir Rusijos žmonėms linkėjimus sėkmės politiniame, demokratiniame, ekonominiame ir socialiniame Rusijos modernizavime“, – sakoma prezidentūros pranešime.

„Jis pabrėžė, kad yra pasiryžęs konstruktyviam dialogui tarp Rusijos, Prancūzijos ir Europos“, – nurodoma jame.

Tačiau E.Macronas pasistengė išlaikyti griežtą poziciją dėl Anglijoje gyvenusio buvusio dvigubo agento apnuodijimo kovo 4 dieną. Augant įtampai dėl šio incidento, Vakarų sąjungininkės palaiko Londoną.

„Prezidentas paragino Rusijos valdžią paaiškinti, kas yra atsakingas už nepriimtiną ataką Solsberyje, ir griežtai susigrąžinti kontrolę savo programų, kurios nebuvo deklaruotos Cheminių ginklų uždraudimo organizacijai“, – pranešė prezidentūra.

„Jis informavo Rusijos prezidentą apie priemones, kurių imtasi mūsų piliečių saugumui užtikrinti“, – priduriama pranešime.

E.Macronas taip pat išreiškė „didelį susirūpinimą“ dėl padėties Sirijos Afrino mieste, kurį sekmadienį užėmė Turkijos vadovaujami kovotojai, ir dėl situacijos Rytų Gutoje, kurią puola Maskvos palaikomos Damasko režimo pajėgos.

Jis „paragino Rusiją padaryti viską, kad būtų nutraukti susirėmimai ir civilių gyventojų žūtys“.

Santykiuose su Rusija E.Macronas stengiasi gerai įvertinti savo prioritetus, kadangi mano, jog santykiai su V.Putinu yra labai svarbūs norint užbaigti konfliktus Sirijoje ir Ukrainoje.

Jis pasisako už Vakarų dialogo su Rusija išsaugojimą, o pirmadienį dar kartą pabrėžė, kad šie santykiai yra „svarbūs Europos saugumui“ ir visų interesams.

Nors praėjusią savaitę E.Macronas pranešė, kad artimiausiomis dienomis imsis tam tikrų priemonių dėl buvusio šnipo apnuodijimo ir solidarizavosi su Britanija, Vokietija bei JAV, kurios dėl šios cheminės atakos kaltina Rusiją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

Dėl Ukrainos pareiškime sakoma, kad Prancūzija „lieka tvirtai pasisako už visišką Ukrainos suverenumo ir teritorinio vientisumo pagal tarptautinės bendruomenės pripažįstamas sienas atkūrimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius