-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emmanuelis Macronas per pirmąjį oficialų vizitą Kinijoje laikysis ambicingos dienotvarkės

Kinijoje mandarinų kalba Emmanuelio Macrono pavardė tariama „Makelong“, kas reiškia „žirgas nugali drakoną“. Su tokiu padrąsinančiu įvaizdžiu Prancūzijos prezidentas sekmadienį vyksta į Kiniją, tikėdamasis užmegzti glaudesnius santykius su prezidentu Xi Jinpingu.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Per pirmadienį prasidėsiantį trijų dienų vizitą E.Macronas pasiryžęs siekti „strateginės partnerystės“ su Pekinu, pirmiausia, kovos su terorizmu ir klimato kaita srityse, sakė vienas prezidentūros tarnautojų.

Prancūzija labai tikisi, kad Pekinas imsis aktyvaus vaidmens Paryžiaus klimato susitarimui įgyvendinti, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas pažadėjo, jog jo šalis trauksis iš šio susitarimo.

E.Macronas šią savaitę dar sakė, kad, D.Trumpui susižodžiavus su Šiaurės Korėjos prezidentu Kim Jong Unu, Kinijai turėtų tekti lyderės vaidmuo sprendžiant krizę, kurią sukėlė Šiaurės Korėja savo branduoline programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius