-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 26 /14:53

Emmanuelis Macronas: Prancūzija nepripažins Krymo aneksijos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis atsisako pripažinti Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją.
Petro Porošenka ir Emmanuelis Macronas
Petro Porošenka ir Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/AP nuotr.

Po derybų su Paryžiuje viešinčiu Ukrainos vadovu Petro Porošenka E.Macronas pareiškė: „Prancūzija gerbia Ukrainos suverenumą su jos pripažintomis sienomis.“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį aplankė Krymą, kurį Maskva atplėšė nuo Ukrainos 2014 metų kovą. Kijevas šią Kremliaus lyderio viešnagę pasmerkė kaip Ukrainos suverenumo pažeidimą.

Vakarų galybės kaltina Rusiją nevykdant įsipareigojimų pagal Minsko taikos susitarimus, turinčius padėti užbaigti smurtą tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir Kremliaus palaikomų prorusiškų separatistų Ukrainos rytuose.

Kremlius atšovė, kad Rusija nėra Minsko susitarimų šalis, todėl reikalavimai vykdyti kokius nors su jais susijusius įsipareigojimus yra „absurdiški“.

Europos Sąjungos lyderiai praeitą savaitę susitarė dar mažiausiai šešiems mėnesiams pratęsti virtinę ekonominių sankcijų Rusijai, nes Maskva, anot jų, nevykdo įsipareigojimų dėl ugnies nutraukimo Ukrainoje.

Kremlius atšovė, kad Rusija nėra Minsko susitarimų šalis, todėl reikalavimai vykdyti kokius nors su jais susijusius įsipareigojimus yra „absurdiški“.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai Ukrainoje susiduria su „nepriimtinu bauginimu ir kliūtimis“.

Gegužę, tuojau po savo inauguracijos, su V.Putinu susitikęs E.Macronas pripažino, kad jiedu „dėl kai kurių dalykų nerado bendros kalbos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius