-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ėmus dalytis sena nuotrauka, J.Bideno atstovė užsiminė apie buvimą Rusijos propagandos taikiniu

Išrinktojo JAV prezidento atstovė spaudai Jen Psaki užsiminė apie buvimą Rusijos propagandos taikiniu, kai žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose imta dalytis 2014 metais daryta nuotrauka. Joje J.Psaki, kurią praeityje puolė Kremliui palanki žiniasklaida, užfiksuota dėvinti kepurę, ant kurios esantys simboliai primena sovietinius.
Jen Psaki
Jen Psaki / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visiems, kurie niekada nebuvo Rusijos propagandos taikiniai. Jos tikslas yra diskredituoti galingus pasiuntinius ir skleisti dezinformaciją siekiant suklaidinti visuomenę. Bet kas, kas tai kartoja (tyčia ar ne), paprasčiausiai yra propagandos mašinos marionetė“, – gruodžio 2 dieną tviteryje rašė J.Psaki.

Ji įraše pažymėjo buvusią valstybės sekretorę, kandidatę prezidento rinkimuose Hillary Clinton ir buvusį JAV ambasadorių Rusijoje Michaelą McFaulą.

J.Psaki tai parašė socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje pasirodžius nuotraukai, kurioje ji stovi šalia tuometinio valstybės sekretoriaus Johno Kerry, kuriam dirbo, Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ir jo atstovės spaudai Marijos Zacharovos.

Nuotrauka pasidalino ir Donaldo Trumpo perrinkimo kampanijos atstovas spaudai Mattas Wolkingas.

Nuotraukoje J.Psaki dėvi rožinę kailinę kepurę, ant kurios, panašu, yra sovietinė penkiakampė žvaigždė. Nuotrauka daryta Paryžiuje, derybų dėl Sirijos metu.

Laikraštis „USA Today“ skelbia, kad kepurė – Rusijos delegacijos dovana J.Psaki. Tuomet J.Kerry S.Lavrovui padovanojo „dvi dideles Aidaho bulves“.

„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Kerry Sergejui Lavrovui dovanoja bulves
„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Kerry Sergejui Lavrovui dovanoja bulves

Marija Zacharova nuotrauka, kurioje J.Psaki dėvi kailinę kepurę, dalijosi dar 2014-ųjų sausį.

„Simetriškas Rusijos delegacijos atsakas į amerikiečių padovanotas bulves – kepurė oficialiai JAV valstybės departamento atstovei J.Psaki. Visi patenkinti“, – tuomet feisbuke rašė M.Zacharova.

Times change, yet the Stars remain Времена меняются, звёзды остаются

Posted by Russian Foreign Ministry - МИД России on 2020 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Šiuo įrašu trečiadienį pasidalinta Rusijos užsienio reikalų ministerijos feisbuko paskyroje. „Laikai keičiasi, žvaigždės išlieka“, – rašoma prie nuotraukos.

Praeityje buvo puolama

2012-2014 JAV ambasadoriaus Rusijoje pareigas ėjęs M.McFaulas gynė J.Psaki.

„Rusijos žiniasklaida, kontroliuojama ar draugiška Putinui, puolė Jen Psaki su šokiruojančia ir šlykščia dezinformacija, nes ji kalbėjo tiesą apie Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją. Puolimas socialiniuose tinkluose buvo siaubingas ir kartais gąsdinantis. Sustabdykite šį dirbtinį skandalą“, – tviteryje rašė M.McFaulas.

Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusi nuotrauka daryta likus porai mėnesių iki Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos.

2013-2015 metais Valstybės departamento atstove spaudai dirbusi ir Rusiją kritikavusi J.Psaki ne kartą tapo internetinių trolių ir tinklaraštininkų taikiniu, jos santykiai su Kremliaus finansuojamo transliuotojo RT žurnalistais buvo įtempti. Pavyzdžiui, 2014-ųjų birželį RT publikavo „gėdingiausių J.Psaki nesėkmių“ sąrašą.

Tuomet J.Psaki sakė, kad išpuoliai prieš ją yra „seksistiniai“.

„Daug žmonių žino, kad Kremlius ir propagandos mašina stengiasi diskredituoti daugybę pareigūnų, tarp jų, neseniai, ir mane, kad ir kaip kvaila būtų, dėl to, kad Jungtinės Valstijos remia stiprią, demokratinę Ukrainą“, - tuomet kalbėjo J.Psaki.

„Atsidūriau geroje kompanijoje, nes esu tik viena iš daugelio amerikiečių pareigūnų, ypač – moterų, kurie tapo Rusijos propagandos atakų taikiniu Tad dėl to nesijaudinsiu. Priimsiu tai kaip garbės ženklelį“, –2014-ųjų birželį sakė J.Psaki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius