-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ambasadoriai pritarė asmeninių sankcijų Rusijai tęsimui dėl Krymo okupacijos

Rugsėjo 9 d. ES šalių nuolatinių atstovų komitetas be diskusijų susitarė dėl 6 mėnesių individualių sankcijų pratęsimo asmenims ir organizacijoms, kurie kenkia Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei. Tai pranešė Laisvės radijo korespondentas Briuselyje Rikardas Jozviakas.
Krymo tiltas per Kerčės sąsiaurį
Krymo tiltas per Kerčės sąsiaurį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistas pažymėjo, kad 15 žmonių ir organizacijų, susijusių su Kerčės tilto statyba, netrukus bus papildomai įtraukta į sankcijų sąrašą.

„ES pasiuntiniai davė žalią šviesą tęsti sankcijas 6 mėnesiams 175 asmenims ir 44 organizacijoms, kurios, kaip manoma, pakenkė Ukrainos teritoriniam vientisumui. Netrukus apie 15 žmonių ir kelios organizacijos bus įtrauktos į šį sąrašą dėl Kerčės tilto statybos“, – Twitter‘io žinutėje parašė jis.

Tarptautinė savanorių bendruomenė „InformNapalm“ taip pat toliau identifikuoja ir skelbia informaciją apie Rusijos karo nusikaltėlius, kurie aktyviai dalyvavo specialioje Krymo užgrobimo operacijoje. Dabar surinkti įrodymai apie kariškius iš daugiau nei 32 RF ginkluotųjų pajėgų karinių vienetų.

Tuo pačiu metu buvo nustatyta, kad kariai iš 22 šio sąrašo dalinių, be Krymo užgrobimo, taip pat dalyvavo kariniuose veiksmuose prieš Ukrainą Donbase. Iš viso, remiantis „InformNapalm“ atliktais OSINT tyrimais, buvo nustatyta daugiau nei 2600 Rusijos karių iš 99 RF ginkluotųjų pajėgų ir Rusijos saugumo pajėgų dalinių, tiesiogiai kovojusių prieš Ukrainą. Tai rodo, kad hibridinė Rusijos karinė agresija Ukrainos rytuose yra karo, kurį Rusijos Federacija pradėjo įgyvendindama Krymo avantiūrą, tęsinys. Visą šią medžiagą „InformNapalm“ savanoriai išvertė į dešimtis kalbų, išplatino tarp diplomatų ir tarptautinių partnerių, įtraukė į teismų bylas, ji yra Rusijos Federacijos atžvilgiu pateiktų įrodymų dalis.

Oficialios Ukrainos delegacijos pakartotinai pristatė „InformNapalm“ tyrimų rezultatus Europos Tarybos, NATO ir ESBO parlamentinės asamblėjos posėdžiuose ir buvo įtraukti į Ukrainos ieškinį Rusijai Europos žmogaus teisių teisme.

Primename, kad rugsėjo pradžioje Rusijos okupuoto Ukrainos Krymo tema taip pat buvo aktualizuojama parodomųjų NATO šalių žvalgybos veiksmų kontekste, kurie greičiausiai taps atgrasymo priemone agresyviems Kremliaus ketinimams Rusijos karinių pratybų „Kaukazas 2020“ išvakarėse, numatytose rugsėjo antroje pusėje.

Be to, rugsėjo mėnesį Ukrainos pietuose taip pat vyks strateginės vadovavimo ir štabo pratybos „Jungtinės pastangos 2020“, kuriose dalyvaus NATO šalių atstovai.

Daugiau skaitykite – informnapalm.org/lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius