-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ES atstovė: prisijungimo prie Bendrijos taisyklės nesikeis

Nepaisant Prancūzijos daromo spaudimo, Europos Sąjunga neplanuoja kaip nors reikšmingai keisti šalių priėmimo į Bendriją procedūrą, antradienį pranešė ES atstovė.
Europos sąjunga
Europos sąjunga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisija trečiadienį turi pateikti savo pasiūlymus dėl prisijungimo prie ES procedūros pakeitimų, kurių prireikė, kai Prancūzija supykdė daugelį ES narių, blokuodama Šiaurės Makedonijos ir Albanijos narystės derybų pradžią.

Tačiau ES atstovė patikino, kad didelių procedūrinių pakeitimų nebus.

Prancūzija ir jos vadovaujama nedidelė grupelė Albanijos ir Šiaurės Makedonijos narystės derybų pradžiai nepritarusių valstybių sukėlė Balkanų šalių nepasitenkinimą, nes Komisija jau buvo padariusi išvadą, kad šalys yra pasirengusios pradėti derybas.

„Mes neketiname keisti stojimo į ES sąlygų. Šios sąlygos yra labai aiškios, jos numatytos sutartyse“, – sakė ES atstovė Ana Pisonero žurnalistams.

Trečiadienį pateiktais pasiūlymais bus siekiama padaryti šį procesą „labiau nuspėjamą“ ir „dinamišką“, nekeičiant jo taisyklių, pridūrė ji.

Birželio mėnesį ES lyderiai neuždegė žalios šviesos Albanijos ir Šiaurės Makedonijos derybų pradžiai. Prancūzija buvo vienintelė, pasisakiusiu prieš derybų su Skopje pradžią, bet jos poziciją dėl Albanijos palaikė Danija ir Nyderlandai.

Netikėčiausias buvo Šiaurės Makedonijos atstūmimas, nes siekdama užbaigti savo nesutarimus su Graikija Skopjė ryžosi skausmingam oficialaus šalies pavadinimo keitimo procesui, tikėdamasi, kad tai užtikrins jai derybų su ES pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius