Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES: B.Netanyahu pažadas aneksuoti Jordano slėnį pakerta taikos perspektyvas

Europos Sąjunga trečiadienį perspėjo, kad Izraelio premjero Benjamino Netanyahu pažadas aneksuoti Jordano slėnį okupuotame Vakarų Krante, jei jis laimės kitą savaitę įvyksiančius rinkimus, pakerta taikos šiame regione galimybes.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Netanyahu pažadą griežtai pasmerkė palestiniečiai, Saudo Arabija, Jordanija ir Turkija, o ES sakė, kad nepripažins jokių Izraelio sienos pasikeitimų, dėl kurių nebus sutarusios abi šalys.

„Gyvenviečių statybų ir plėtros politika pagal tarptautinę teisę yra nelegali ir jos tęsimas bei veiksmai, susiję su šiuo kontekstu, pakerta dviejų valstybių sprendinio įgyvendinamumą ir ilgalaikės taikos perspektyvas“, – sakoma ES atstovo pareiškime.

Sakydamas kalbą, kurią transliavo televizija, B.Netanyahu taip pat pakartojo savo ketinimus aneksuoti žydų nausėdijas ir kitose Vakarų Kranto dalyse, jei bus perrinktas.

Tokie žingsniai galėtų iš esmės palaidoti bet kokias dar rusenančias viltis dėl Izraelio ir palestiniečių konflikto dviejų valstybių sprendinio, kuris ilgą laiką buvo tarptautinės diplomatijos dėmesio centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius