-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 12 /15:38

ES dėl Ukrainos krizės paskelbė sankcijas dar 13 asmenų ir dviem įmonėms

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį išplėtė sąrašą subjektų, kuriems taikomos sankcijos dėl vaidmens Ukrainos krizėje, įtraukdama į jį dar 13-a asmenų iš Rusijos ir Krymo, taip pat dvi įmones, pranešė Bendrijos diplomatai.
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas neturima daugiau jokios išsamesnės informacijos, tačiau šaltiniai sakė, kad į sąrašą įtrauktos dvi Krymo įmonės, kurios buvo perimtos Rusijos po to, kai ji kovą aneksavo šį Ukrainai priklausantį Juodosios jūros pusiasalį.

ES jau anksčiau įvedė turto įšaldymą ir vizų draudimą 48-iems Rusijos ir Ukrainos piliečiams, kurie pažeidė Ukrainos teritorinį vientisumą ar sukėlė jam grėsmę.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad pastarųjų dienų įvykiai nerodo pozityvių tendencijų Ukrainoje, iš Rusijos pusės nesimato praktinių pastangų išspręsti konflikto, o Rytų Ukrainoje tęsiasi neramumai, kurstomi Rusijos.

Dalyvaujant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkui, Šveicarijos Prezidentui bei užsienio reikalų ministrui Didier Burkhalteriui, ES ministrai aptarė galimus krizės Ukrainoje sprendimo būdus, tarptautinių pastangų koordinavimo įtraukiant visas suinteresuotas puses svarbą.

„Bet koks derybinis procesas siekiant spręsti padėtį turi būti visiškai suderintas su Ukrainos valdžia ir numatyti įsipareigojimus Rusijos pusei. Teisę spręsti dėl Ukrainos Konstitucijos ir santykių su ES ar NATO turi tik pati Ukraina“, – sakė L. Linkevičius.

Pasak ministro, Lietuva vertina Ukrainos vyriausybės pastangas: neseniai parengtas amnestijos įstatymo projektas, atleidžiantis nuo atsakomybės neramumų kurstytojus, pradėta diskusija dėl valdžios decentralizacijos, naujai patvirtinta vietos savivaldos koncepcija, inicijuotas nacionalinio dialogo procesas, Kijevo centre nuimamos barikados, atlaisvintas Kijevo miesto administracijos pastatas. Ministro nuomone, kitas esminis etapas, laukiantis Ukrainos – skaidrūs ir visuotinai pripažintus rinkimų standartus  atitinkantys gegužės 25 d. Prezidento rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius