Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES diplomatijos vadovė Ashton sukritikavo Rusiją dėl bausmių „Pussy Riot“

Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovė sakė, kad dėl Rusijos justicijos pakibo „rimtas klaustukas“, kai Maskvos teismas penktadienį skyrė dvejų metų kalėjimo bausmes trims grupės „Pussy Riot“ narėms, protestavusioms prieš prezidentą Vladimirą Putiną.
Catherine Ashton
Catherine Ashton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Kritika

„Šis nuosprendis yra neproporcingas“, – sakė Catherine Ashton. – Be pranešimų, kad teismo proceso metu buvo blogo elgimosi ir pažeidimų, ši byla, pasak jos, deda „rimtą klaustuką dėl Rusijos pagarbos tarptautiniams teisingo, skaidraus ir nepriklausomo teisinio proceso įsipareigojimams“.

„Pussy Riot“ teismo procesas sukėlė tarptautinį pasipiktinimą  ir padarė galą Vakarų ir opozicijos viltims, kad buvęs KGB karininkas gali duoti politikai daugiau laisvės, o teismams – daugiau nepriklausomybės. 

Visos teisiamosios, iš kurių dvi turi mažų vaikų, sėdėdamos permatomame narve teismo salėje, sakė, kad jų protesto akcija vasario 21 dieną buvo dalis plačios kampanijos prieš V.Putino sprendimą sugrįžti į Kremlių trečiajam laikotarpiui ir pratęsti 1999 metais prasidėjusį valdymą be pakeitimo.  

Jos neigia ketinusios įžeisti tikinčiuosius ir vadina save kitaip mąstančių slopinimo, kurį vykdo Kremlius, griežtindamas įstatymus po masinių akcijų prieš V.Putiną praėjusią žiemą, aukomis.

„Iš esmės tai ne trijų grupės “Pussy Riot„ dainininkų procesas... Tai visos Rusijos Federacijos valstybės sistemos procesas“, – sakė per paskutinį žodį viena teisiamųjų, 22 metų Nadežda Tolokonikova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius