-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ir JK turėtų pradėti ketvirtą „Brexit“ derybų etapą

Pirmadienį Europos Sąjunga ir Jungtinė Karalystė turėtų pradėti ketvirtą derybų etapą dėl šios pasitraukimo iš Bendrijos. Briuselyje dėl to susitiks „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas ir vyriausiasis Europos Sąjungos derybininkas Michelis Barnier.
Eisena prieš „Brexit“
Eisena prieš „Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad „Brexit“ sekretorius Briuselyje dar kartą pakartos britų premjerės Theresos May praėjusią savaitę išakytus siūlymus, tarp kurių ir pažadas prie Bendrijos biudžeto prisidėti 20 milijardų eurų bei norai susitarti dėl dvejų metų pereinamojo laikotarpio.

Bendrijos vyriausiasis derybininkas M. Barnier sveikino, jo teigimu, konstruktyvią Th. May poziciją, bei nori su komanda šią savaitę aptarti detales.

Tuo metu britų vyriausybė tikisi, kad Th. May kreipimasis išjudins sustojusias derybas ir vyriausiasis Bendrijos derybininkas iki spalį prasidėsiančio Europos Sąjungos susirinkimo pareikš, kad derybose padarytas pakankamas progresas pradėti kalbas dėl Jungtinės Karalystės ir Bendrijos prekybos susitarimų.

Tuo metu Bendrijos atstovai mano, kad toks greitas prasilaužimas mažai tikėtinas. Anksčiau M. Barnier yra sakęs, kad kol nebus susitarta dėl esminių „Brexit“ punktų, jokie paralelūs pokalbiai negalės vykti.

Jungtinė Karalystė Europos Sąjungą oficialiai turėtų palikti 2019-ųjų kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius