Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ir Jungtinė Karalystė paskelbė sankcijų Krymo tilto statytojams

Jungtinė Karalystė, sekdama Europos Sąjungos pavyzdžių, nusprendė paskelbti sankcijas asmenims ir struktūroms, prisidėjusiems prie Krymo tilto statymo, penktadienį pranešė pareigūnai.
Krymo tiltas
Krymo tiltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JK Iždo pranešime sakoma, kad baudžiamosios priemonės bus taikomos bendrovės „Grand Servis Ekspres“ generaliniam direktoriui Aleksandrui Ganovui ir kompanijos „Stroigazmontaž“ vadovo pavaduotojui infrastruktūros projektams Leonidui Ryženkinui.

Sankcijų sulaukė ir keturi juridiniai subjektai: „Lenpromtransprojekt“, Berkakito-Tomoto-Jakutsko geležinkelio statymo direkcija, „Krymskaja železnaja doroga“, „Krymskaja pervaja strachovaja kompanija“.

Pažymima, kad šiems asmenims ir struktūroms priklausantis turtas Britanijoje bus įšaldytas. Be to, bus draudžiama teikti jiems finansines paslaugas neturint specialaus leidimo.

Per ketvirtadienį vykusį ES viršūnių susitikimą buvo nuspręsta išplėsti subjektų, pakertančių Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą sąrašą. Bendrijos lyderiai priėjo išvadą, kad minėti žmonės ir organizacijos „dalyvavo neteisėtai aneksuoto Krymo ir Rusijos geležinkelių infrastruktūros sujungimo projekte“.

Briuselis pirmąkart paskelbė individualias sankcijas prie Ukrainos aneksijos prisidėjusiems asmenims 2014 metų kovą. ES taip pat yra paskelbusi ribojamųjų priemonių kai kuriems Rusijos ekonomikos sektoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius