Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 05 /16:03

ES ir Rusija išreiškė susirūpinimą dėl Irano sprendimo atnaujinti urano sodrinimą

Rusija antradienį išreiškė susirūpinimą dėl Irano sprendimo atnaujinti urano sodrinimą piečiau Teherano esančioje požeminėje įmonėje. Netrukus taip pat pasielgė ir ES.
Sergejus Riabkovas
Sergejus Riabkovas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Rusija Iranas Uranas

Šiuo žingsniu šiitiška respublika dar labiau tolsta nuo vadinamojo Bendrojo išsamių veiksmų plano (JCPOA) – branduolinio susitarimo su galingosiomis šalimis.

„Su nerimu stebime, kaip klostosi padėtis“, – žurnalistams sakė rusų prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Pasisakome už šio susitarimo išsaugojimą“, – pridūrė jis.

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad Maskva ir Teheranas ir toliau vykdys bendrus darbus branduoliniame objekte Fordo komplekse.

„Rusijai ne ką mažiau svarbu, kad būtų ir toliau vykdomas mūsų ir iraniečių projektas dėl sodrinimo objekto Fordo pertvarkymo siekiant gaminti stabilius izotopus“, – pareiškė S.Riabkovas. Jis pridūrė, kad ši iniciatyva „jokiu būdu nebus persvarstyta“.

„Esame pasiruošę, kaip ir anksčiau, griežtai vykdyti savo įsipareigojimus, prisiimtus pagal JCPOA, taip pat siekti jo visiško, veiksmingo ir sėkmingo įgyvendinimo“, – nurodė rusų diplomatas.

Europos Sąjunga antradienį irgi išreiškė susirūpinimą dėl Irano paskelbto sprendimo.

„Mes esame susirūpinę dėl prezidento Hassano Rouhani šiandien padaryto pareiškimo, kad Iranas atsisako dar vienos dalies įsipareigojimų, prisiimtų pagal JCPOA (Bendrąjį išsamių veiksmų planą)“, – žurnalistams pareiškė ES atstovė Maja Kocijančič.

Prancūzija savo ruožtu paragino Iraną atšaukti sprendimą vėl pradėti sodrinti uraną svarbioje požeminėje gamykloje.

„Irano pranešimas prieštarauja Vienos susitarimui, – sakoma Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime. – Raginame Iraną atsisakyti sprendimo, prieštaraujančio susitarimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius