Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES įsteigė M.Barnier vadovaujamą komandą ryšiams su JK po „Brexit“

Europos Komisija antradienį paskelbė, kad jos „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier vadovaus naujai komandai būsimiems ryšiams su Jungtine Karalyste po jos išstojimo iš Europos Sąjungos.
Michelis Barnier
Michelis Barnier / „Scanpix“/AP nuotr.

JK iš bloko turi išstoti spalio 31-ąją, bet po to mažiausiai metus ir du mėnesius truks pereinamasis laikotarpis, kurio metu Briuselis ir Londonas derėsis dėl prekybos susitarimo.

M.Barnier „Laikinojoje darbo grupėje santykiams su Jungtine Karalyste“ drauge dirbs jo komanda, kuri derėjosi dėl JK išstojimo susitarimo, ir ES „pasirengimo „Brexit“ komanda.

„Šiandienos sprendimas įsigalioja 2019 metų lapkričio 16 dieną, nepriklausomai nuo įvykių Jungtinėje Karalystėje“, – nurodė Europos Komisija, tvyrant nežiniai dėl britų ministro pirmininko Boriso Johnsono plano išvesti savo šalį iš ES šio mėnesio pabaigoje.

M.Barnier „Brexit“ derybininku paskyrė darbą jau baigiantis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris. M. Barnier dirbs ir vadovaujant naujajai Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius