-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES: J.-C Junckeris per NATO sutikimą klupinėjo dėl nugaros skausmų, o ne alkoholio

Europos Sąjunga penktadienį pareiškė, kad Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris per NATO viršūnių susitikimą klupinėjo, nes jam skaudėjo nugarą, ir paneigė „įžeidžiamas“ užuominas, esą jis buvo girtas.
Jeanas-Claude'as Junckeris
Jeanas-Claude'as Junckeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad 63 metų EK vadovas trečiadienio vakarą netvirtai stovėjo ant kojų per oficialią vakarienę viename Briuselio muziejuje, o vėliau iš jo buvo išvežtas neįgaliųjų vežimėlyje.

Nyderlandų ir Portugalijos ministrams pirmininkams teko keletą kartų jį paremti, stebint kitų šalių lyderiams, įskaitant JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir britų premjerę Theresą May.

„Pirmininkas trečiadienio vakarą patyrė itin skausmingą ischialgijos priepuolį, lydimą spazmų“, – vienam dienraščiui sakė EK atstovas Margaritis Schinas.

„Pirmininkas pats viešai yra pareiškęs, kad ischialgija trukdo jam vaikščioti. Deja, taip atsitiko ir trečiadienio vakarą“, – pridūrė pareigūnas.

„Pirmininkas norėtų viešai padėkoti ministrams pirmininkams Markui Rutte ir Antonio Costai už pagalbą tą skausmingą akimirką. Jis geria vaistus ir jaučiasi geriau“, – nurodė M.Schinas.

Ischialgija yra nervų sistemos sutrikimas, galintis sukelti stiprius kojų ir nugaros skausmus.

J.-C.Junckeris, kurio penkerių metų kadencija ES aukščiausiosios vykdomosios valdžios institucijos vadovo poste baigsis 2019-aisiais, yra žinomas dėl savo humoro ir neformalaus bendravimo. Jis dažnai tai pasitelkia siekdamas kompromiso 28 valstybių bloke.

Vis dėlto J.-C.Junckerio elgesys provokuodavo kaltinimus, kad jis yra linkęs vartoti alkoholį, nors EK pirmininko atstovai visada, kaip ir šįkart, griežtai neigė tokias insinuacijas.

„Manau, daugiau nei neskoninga, kad kai kurios žiniasklaidos priemonės pamėgino sukurti įžeidžiančių antraščių, pasinaudoti pirmininko Junckerio skausmu. Nemanau, kad tai elegantiška ir nemanau, kad tai sąžininga“, – nurodė M.Schinas.

Paklaustas, ar J.-C.Junckeris, neslepiantis esąs rūkalius, sumaišė vaistus nuo skausmo su alkoholiu, M.Schinas pareiškė: „Ne, jis to nepadarė. Bent jau man neteko girdėti, kad taip atsitiktų.“

Atstovas pridūrė, jog J.-C.Junckeris ketvirtadienį dalyvavo NATO ir EK susitikimų „visoje programoje“, o kitą savaitę jo laukia „labai daug pastangų pareikalausianti darbotvarkė“ per vizitus Kinijoje ir Japonijoje.

Tai ne pirmas kartas, kai EK pirmininko elgesys viešuose renginiuose sukėlė klausimų.

Pavyzdžiui, per 2015-aisiais vykusio ES viršūnių susitikimo atidarymą Latvijoje linksmai nusiteikęs J.-C.Junckeris bučiavo kitų šalių lyderius į galvą, žaidė su jų kaklaraiščiais ir tapšnojo jiems ne tik per pečius, bet ir per pilvus, krūtines ir veidus.

Jis taip pat žaismingai pavadino „diktatoriumi“ Vengrijos griežtai dešiniųjų pažiūrų premjerą Viktorą Orbaną, žinomą savo polinkiu į autoritarinį valdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius