Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES komisaras Almunija pritarimą euro įvedimui Estijoje prognozuoja birželį

Estija pritarimą euro įsivedimui 2011 metais galėtų užsitikrinti 2010-ųjų birželį, jei viskas klostysis gerai, sakė už Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir pinigų politiką atsakingas pareigūnas, kurio žodžiai cituojami pirmadienį.
Eurai
Eurai / Photos.com
Temos: 2 Estija Euras

„2011 metams yra vienas galimas kandidatas – Estija“, – interviu Austrijos savaitiniam žurnalui „Profil“ sakė ES komisaras Joaquinas Almunia.

„Ši šalis padarė gerą pažangą siekdama atitikti kriterijus. Jei viskas klostysis gerai, 2010–ųjų birželį galėtume uždegti žalią šviesą 17–ajai (euro zonos) narei“, – sakė J.Almunia.

Estijos centrinio banko vadovo pavaduotojas Martenas Rossas praėjusią savaitę sakė, kad šalis euro įvedimo sąlygas galėtų įvykdyti iki kitų metų pavasario ir kad didžiausia kliūtis proceso metu bus biudžetas.

Jeanas–Claude'as Junckeras, kuris pirmininkauja reguliariems euro zonos finansų ministrų susitikimams, liepą reiškė abejones dėl to, ar Estija pasieks savo tikslą 2011 metais įsivesti eurą, ir sakė, kad ši šalis kriterijus atitiks po dvejų ar trejų metų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius