-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES komisaras kritikuoja savo viršininko Jose Manuelio Barroso pasisakymus dėl išlygų Prancūzijai

Už Europos Sąjungos (ES) vidaus rinką ir paslaugas atsakingas eurokomisaras Michelis Barnier antradienį užsipuolė Europos Komisijos pirmininką dėl to, kad jis Prancūzijos pastangas apsaugoti Europos kino ir televizijos pramonę pavadino „reakcingais“ veiksmais.
Michelis Barnier
Michelis Barnier / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Barnier, buvęs Prancūzijos žemės ūkio ministras, nusižengė tarnybinei hierarchijai sukritikavęs savo viršininko Jose Manuelio Barroso pareiškimą ir pareiškęs, jog protekcionizmo politika, plačiai žinoma kaip Prancūzijos kultūros išimtis, yra kova dėl ateities.

Komisaras šiuos komentarus išsakė po to, kai J.M.Barroso pasmerkė Prancūziją už reikalavimą apsaugoti kultūrinę įvairovę per būsimas ES ir JAV derybas dėl didžiausios pasaulyje laisvosios prekybos zonos įkūrimo.

„Kai kas nors gina kultūros įvairovę, niekas nėra reakcingas, – jis kovoja dėl ateities“, – pažymėjo M.Barnier, pridūręs, kad reakcingos yra pastangos uždaryti rinkas arba užkirsti kelią į darbo vietas.

Konkrečiai neminėdamas Prancūzijos, J.M.Barroso sakė dienraščiui „International Herald Tribune“, jog bijantieji JAV kultūros invazijos į Europą „turi antikultūrinių nuostatų“.

„Kai kurie sako priklausantys kairiesiems, tačiau iš tikrųjų jie yra nepaprastai reakcingi kultūros atžvilgiu“, – pridūrė jis.

Anot Europos Komisijos vadovo, tokie kritikai „nesupranta globalizacijos naudos, nešamos taip pat ir kultūros požiūriu“.

Ši neįprastai atvira Europos Sąjungos (ES) narės kritika buvo išsakyta po praeitą penktadienį vykusio 27 Bendrijos šalių prekybos ministrų maratono, siekiant susitarti dėl Europos Komisijos mandato dalyvauti derybose dėl ES ir JAV laisvosios prekybos sutarties, kuri būtų didžiausias pasaulyje tokio pobūdžio susitarimas.

Prancūzija tikina, kad jos audiovizuoalinės produkcijos sektorius neturėtų būti tų derybų tema, o po 13 valandų trukusių diskusijų buvo pasiektas kompromisas – sutikti su Paryžiaus reikalavimu, tačiau pabrėžiant, jog Komisija galės grįžti prie to klausimo, jeigu prireiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius