Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES komisaras P.Moscovici prisipažino, kad yra gavęs dovanų brangių kostiumų

Europos Sąjungos ekonomikos reikalų komisaras Pierre'as Moscovici trečiadienį patvirtino, kad yra gavęs brangių kostiumų iš tos pačios parduotuvės kaip ir skandalais garsėjantis Prancūzijos prezidento rinkimų kandidatas Fancois Fillonas.
Pierre'as Moscovici
Pierre'as Moscovici / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs Prancūzijos finansų ministras P.Moscovici į laikraščio „Le Canard Enchaine“ pranešimą atsakė, kad esą kostiumus jam dovanojęs jo vaikystės draugas, turtingas prekiautojas vynu.

Tyrėjai rado P.Moscovici siųstų dovanų įrodymų, tirdami F.Fillono bylą ir atlikdami patikrinimą prabangioje Paryžiaus siuvykloje „Arnys“, pranešė „Le Canard Enchaine“.

„Praeityje aš tikrai esu priėmęs dovanų kostiumų iš Laurento Maxo“, – sakoma P.Moscovici pareiškime AFP.

„Laurentas Maxas yra vaikystės draugas. Aš buvau liudininkas per jo vestuves prieš 30 metų, dar gerokai prieš ateidamas į politiką, o jis – mano (vestuvėse)“, – nurodė P.Moscovici.

Jis taip pat pridūrė, kad yra L.Maxo vaikų krikšto tėvas ir dovanos buvo gautos iki 2012 metų, kai Prancūzijoje buvo sugriežtinti dovanų pareigūnams įstatymai.

Šios dovanos buvo iš „tikro draugo“, nesusijusio su jo politine tarnyba, sakė P.Moscovici.

Praėjusią savaitę vienas prancūzų teisininkas, garsėjantis artimais ryšiais su Afrikos šalių lyderiais, patvirtino, kad jis pirko 13 tūkst. eurų kainuojančius kostiumus į skandalą patekusiam kandidatui į prezidentus F.Fillonui.

Tyrimą atliekantys pareigūnai aiškinasi, ar F.Fillonas nepažeidė taisyklių, pagal kurias įstatymų leidėjai privalo deklaruoti gautas dovanas. Jeigu įtarimai pasitvirtins, kandidatas į prezidentus susidurs su dar viena teisine problema po įtarimų, jog savo sutuoktinei išmokėjo šimtus tūkstančių eurų iš valstybės lėšų už fiktyvų parlamento padėjėjos darbą.

Tuo metu Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bruno Le Roux atsistatydino išaiškėjus, kad jis buvo įdarbinęs padėjėjomis parlamente savo dvi paaugles dukras, nors pats ir neigė blogai pasielgęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius