Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

ES lyderiai atvyko reto vizito į Turkiją derybų su prezidentu R.T.Erdoganu

Europos Sąjungos lyderiai Charles'is Michelis ir Ursula von der Leyen antradienį atvyko reto vizito į Turkiją susitikti derybų su šios šalies prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu ir patikrinti jo deklaruojamą ryžtą gerinti ryšius su Bendrija.
Charles'is Michelis, Recepas Tayyipas Erdoganas, Ursula von der Leyen
Charles'is Michelis, Recepas Tayyipas Erdoganas, Ursula von der Leyen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ilgus metus trukę nesutarimai dėl virtinės klausimų paaštrėjo praėjusią vasarą, kai Turkija pasiuntė karo laivų palaikyti gamtinių dujų telkinių paieškos misiją ginčijamuose vandenyse, į kuriuos pretenzijas reiškia ES narės Kipras ir Graikija.

Įtampa kiek atslūgo Turkijai atšaukus savo laivus ir šiemet pirmą kartą nuo 2016 metų įsitraukus į derybas su Graikija dėl ginčijamų jūrinių sienų.

Atsakydama Bendrija atsisakė savo grasinimų imtis sankcijų prieš Turkiją.

Europos Komisijos vadovė U. von der Leyen ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Ch. Michelis dabar ketina patikrinti R. T. Erdogano ne kartą deklaruotą ketinimą „atversti naują puslapį“ santykiuose su ES.

Derybos Turkijos sostinėje Ankaroje yra pirmas ES lyderių asmeninis susitikimas su R. T. Erdoganu nuo 2020 metų kovo, kai pastarasis lankėsi Briuselyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius