Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES lyderiai sutarė lapkritį surengti ypatingąjį viršūnių susitikimą dėl „Brexit“

Europos Sąjungos lyderiai, dalyvaujantys neoficialiame viršūnių susitikime Zalcburge sutarė lapkritį surengti ypatingąjį susitikimą dėl „Brexit“ susitarimo su Didžiąja Britanija, ketvirtadienį pranešė austrų kancleris Sebastianas Kurzas.
Sebastianas Kurzas
Sebastianas Kurzas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Lapkritį tikrai bus ypatingasis viršūnių susitikimas, o valstybės ir vyriausybių vadovai tam pritars“, – Zalcburge žurnalistams sakė kancleris.

Iš pradžių Briuselis sakė norintis, kad susitarimas dėl Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos būtų parengtas iki viršūnių susitikimo spalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Tuskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Tuskas

Vis dėlto po kelis mėnesius nepasistūmėjusių „Brexit“ derybų Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pasiūlė lapkričio viduryje surengti nepaprastąjį viršūnių susitikimą, per kurį Londonas ir Briuselis įtvirtintų susitarimą.

Britų premjerė Theresa May buvo atvykusi į derybas Zalcburge, tačiau vėliau ketvirtadienį ji išvyks iš Austrijos, o likę 27 ES valstybių lyderiai susitiks aptarti ketinimų pareiškimo dėl būsimų ryšių su Britanija, kuris turi būti paskelbtas drauge su „Brexit“ susitarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius