Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 17 /10:31

ES ministrai sankcijų Rusijai negriežtins

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį aptars padėtį Ukrainoje, bet neaišku, ar imsis griežtinti sankcijas Rusijai.
Vladimiro Putino lėlė
Vladimiro Putino lėlė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sutarti dėl griežtinimo tikriausiai nepavyks. Nebent gali būti šiek tiek išplėstas juodasis sąrašas, nors padėtis rytų Ukrainoje tik blogėja, o savaitgalį Didžiojo dvidešimtuko susitikime Australijoje Vakarų lyderiams su Rusijos prezidentu sutarti dėl poslinkių nepavyko.

Niekas jau ir nebekreipia dėmesio, kad Rusija Rytų Ukrainoje elgiasi, kaip nori. Antai Luhanske iškraunama dar viena vilkstinė, įvažiavusi be Ukrainos leidimo. Rusija tai vadina humanitarine pagalba. Ukraina sako, kad separatistų kovotojams taip atvežama amunicija, o išvežamos anglys ir turtas.

Bet ES ministrai pirmadienį sankcijų tikriausiai negriežtins, nors dauguma pripažįsta, kad Minsko paliaubos žlugusios. Diplomatai cituojami, kad ir dabartinės sankcijos skaudžiai kanda, todėl naujų bus imtasi tik nelikus kitos išeities. Naujoms priemonėms vargu ar pritartų visos šalys.

Tiesa, net tokios skeptiškos kaip Vengrija tikina, kad už tarptautinės teisės pažeidimus bausti reikia. „Mes patenkinti, kad ES vieninga, ir visada prisijungsime prie bendros ES pozicijos“, – teigia Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto.

Australijoje Europos lyderiai perspėjo Vladimirą Putiną, kad santykiai gali dar pablogėti, jei jis nesiims priemonių mažinti įtampą, bet ir jie žadėjo nebent plėsti juodąjį asmenų sąrašą, o ne gilinti ekonomines sankcijas, pavyzdžiui, į itin jautrų dujų sektorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius