Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES nupirko 110 tūkst. vakcinos nuo beždžionių raupų dozių

Europos Sąjunga antradienį paskelbė nupirkusi beveik 110 tūkst. vakcinos nuo beždžionių raupų dozių, kad būtų lengviau slopinti šios ligos protrūkį.
Beždžionių raupai
Beždžionių raupai / „Scanpix“/AP nuotr.

Danų firmos „Bavarian Nordic“ gamybos vakcinos dozės bus padalytos ES šalims narėms. Šią vakciną šiuo metu Bendrijoje leidžiama naudoti nuo raupų, bet pareigūnai sako, kad jos taip pat apsaugos nuo beždžionių raupų viruso.

„Šiandien pasirašytu susitarimu užtikriname, kad šalys narės galės gauti labai reikalingų vakcinų žmonėms... apsaugoti“, – sakė už sveikatą ir maisto saugą atsakinga eurokomisarė Stela Kiriakides.

Pasaulio sveikatos organizacija nurodo, kad nuo gegužės pradžios 28 valstybėse už Afrikos regiono, kur ši liga yra endeminė, ribų jau patvirtinti 1 285 beždžionių raupų atvejai.

ES sako, kad 19 bloko valstybių buvo išaiškinta maždaug 900 beždžionių raupų atvejų.

Beždžionių raupai yra labai panašūs į raupus, nuo kurių pasaulyje kasmet mirdavo milijonai žmonių, kol 1980 metais ši liga buvo išnaikinta. Tačiau beždžionių raupų simptomai yra daug švelnesni.

ES nurodė, kad birželio pabaigoje pradės skirstyti vakcinas šalims narėms ir kad susitarimas taip pat apima blokui nepriklausančias Norvegiją bei Islandiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius