Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES paskelbė Venesuelos pasiuntinę nepageidaujamu asmeniu

Europos Sąjunga ketvirtadienį paskelbė Venesuelos ambasadorę persona non grata, atsakydama į Karakaso sprendimą išsiųsti Bendrijos ambasadorę.
Europos Sąjungos vėliava
Europos Sąjungos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Pranešime sakoma, kad ES narės pritarė šiam žingsniui, pasiūlytam Bendrijos užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio, kai Venesuela nurodė išvykti Europos ambasadorei.

„Tai yra atsakas į Venesuelos sprendimą paskelbti ES delegacijos Venesueloje vadovę persona non grata, – nurodoma pranešime. – ES laiko šį pareiškimą visiškai nepagrįstu ir prieštaraujančiu ES tikslui plėtoti santykius ir stiprinti partnerystes trečiosiose šalyse.“

Venesuelos atstovė prie ES Claudia Salerno per „Twitter“ parašė, kad „dėl mūsų tėvynės nepriklausomybės ir suvereniteto negali būti deramasi“.

Trečiadienį Venesuelos užsienio reikalų ministras Jorge Arreaza pranešė, kad ES ambasadorei Isabel Brilhante Pedrosai buvo liepta per 72 valandas išvykti iš šalies.

Dviem dienomis anksčiau ES užsienio reikalų ministrai susitarė dėl sankcijų 19-ai Venesuelos pareigūnų dėl „demokratijos žlugdymo“.

ES sankcijų sąrašą išplėtė, reaguodama į gruodį Venesueloje įvykusius rinkimus, per kuriuos Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro užsitikrino parlamento kontrolę, opozicijai balsavimą boikotavus.

Iki ginčijamų rinkimų Venesuelos Nacionaliniam Susirinkimui vadovavo opozicijos dauguma su pirmininku Juanu Guaido priešakyje. Parlamentas tuo metu buvo vienintelė N.Maduro nekontroliuojama valdžios institucija.

Apie 50 šalių laiko J.Guaido teisėtu valstybės vadovu, o N.Maduro yra taikomos Vakarų šalių sankcijos dėl įtariamo rinkimų klastojimo ir kitų pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius