-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ES perspėja labdaros organizacijas dėl „Oxfam“ lytinio išnaudojimo skandalo

Europos Sąjunga pirmadienį pareikalavo, kad „Oxfam“ pasiaiškintų dėl 2011 metų prostitucijos skandalo Haityje, perspėdamas kitas labdaros organizacijas, kad pažeidusios etikos normas jos neteks Bendrijos finansavimo.
„Oxfam“ labdaros parduotuvė Londone
„Oxfam“ labdaros parduotuvė Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi labdaros organizacija „Oxfam“ yra priversta aiškintis po laikraštyje „Times“ išspausdintų pranešimų, kad aukštas pareigas šioje organizacijoje užėmę asmenys samdė sekso darbininkes Haityje po 2010 metais salą nuniokojusio žemės drebėjimo.

Jungtinės Karalystės vyriausybė iškvietė „Oxfam“ vadovus pasiaiškinti dėl šio skandalo, pasigirdus kaltinimams, kad šį epizodą jie bandė nuslėpti.

Europos Sąjunga pirmadienį pareiškė, kad taikys „nulinę toleranciją“ tokiam netinkamam nevyriausybinės organizacijos partnerių elgesiui.

„Mes tikimės, kad „Oxfam“ skubiai ir maksimaliai skaidriai pasiaiškins dėl šių kaltinimų, ir mes esame pasiruošę peržiūrėti, ir, jeigu prireiks, nutraukti finansavimą bet kuriam partneriui, kuris nesilaiko reikalaujamų aukštų etikos normų“, – sakė ES užsienio politikos tarnybos atstovė Maja Kocijančič žurnalistams.

ES 2011 metais skyrė „Oxfam“ 1,7 mln. eurų finansavimą.

Maždaug 5 tūkst. darbuotojų ir dar 23 tūkst. savanorių turinti organizacija pranešė, kad imasi naujų priemonių kovai su lytiniu išnaudojimu, nors „Oxfam“ vadovas Markas Goldringas patikino, kad 2011 metų skandalas dangstomas nebuvo.

Ši labdaros organizacija yra kaltinama dėl to, kad neperspėjo kitų pagalbos agentūrų apie su skandalu susijusius darbuotojus, kurie nesunkiai įsidarbino kitose organizacijose ir dirbo su lengvai pažeidžiamais žmonėmis kituose nelaimės rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius