Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

ES peržiūrė paramą Tanzanijai dėl nerimą keliančių teisių pažeidimų

Europos Sąjunga peržiūri savo finansinę paramą Tanzanijai, atsakydama į naujausius jos veiksmus, keliančius grėsmę „žmogaus teisėms ir įstatymų viršenybės principui“.
Europos Sąjungos vėliava
ES „peržiūrės“ paramą Tanzanijai dėl nerimą keliančių teisių pažeidimų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjunga ir jos narės yra susirūpinusios dėl naujausių politinių įvykių Tanzanijoje“, – sakoma ES užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini ketvirtadienio pareiškime.

Jame kalbama apie „visuomeninės erdvės mažinimą Tanzanijoje, griežtinant apribojimus pilietinėms organizacijoms, žiniasklaidai ir daugeliui politinių partijų“.

Paskutiniu lašu tapo nesenai ekonominės sostinės Dar es Salamo įgaliotinio įvestos griežtos priemonės, nukreiptos prieš gėjų bendruomenę. Dėl šio žingsnio ES atšaukė savo ambasadorių.

„ES yra giliai susirūpinusi dėl blogėjančios LGBTI bendruomenės padėties“, – pareiškė F.Mogherini.

Todėl Europos Sąjunga, didžiausia Tanzanijos plėtros partnerė, kasmet skirianti šaliai po 88 mln. eurų, „išsamiai peržiūrės savo politiką“.

Tanzanijos prezidentas Johnas Magufuli, kuris prieš trejus metus atėjęs į valdžią ėmėsi susidorojimo su savo politiniais oponentais, nepriklausoma žiniasklaida ir užsienio investuotojais, patiria didėjantį tarptautinės bendruomenės spaudimą.

Pasaulio bankas taip pat nusprendė nesuteikti Tanzanijai 300 mln. JAV dolerių (258 mln. eurų) paskolos mergaičių švietimui už tai, kad kūdikių besilaukiančios mergaitės yra išmetamos iš mokyklų ir negali į jas sugrįžti po gimdymo.

„Pasaulio bankas palaiko mergaičių švietimą skatinančią politiką, kuri suteikia progą jaunoms moterims tęsti mokslus tol, kol jos išnaudoja visas savo galimybes“, – paskelbė Pasaulio bankas ketvirtadienį.

Šią savaitę Danija paskelbė, kad atšaukia 10 mln. JAV dolerių (8,6 mln. eurų) finansinę pagalbą Tanzanijai dėl „nepriimtinų homofobiškų pareiškimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius