Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES pirmininkaujanti Čekija dėl kapavietės Iziume ragina įkurti karo nusikaltimų tribunolą

Čekija, šį pusmetį pirmininkaujanti Europos Sąjungai, šeštadienį paragino įkurti tarptautinį karo nusikaltimų Ukrainoje tribunolą.
Iziumas 2022 rugsėjo 11 d.
Iziumas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareiškimas pasirodė Ukrainoje netoli išvaduoto Iziumo miesto aptikus naują masinę kapavietę – maždaug 450 kapų. Dauguma ten ekshumuotų palaikų yra su kankinimo žymėmis.

„XXI amžiuje tokios atakos prieš civilius gyventojus yra neįtikimos ir atstumiančios“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė čekų užsienio reikalų ministras Janas Lipavsky.

„Negalime to nepastebėti. Pasisakome už bausmę visiems karo nusikaltėliams, – sakė jis. – Raginu skubiai įsteigti specialų tarptautinį tribunolą.“

Pasak tyrėjų, masinėje kapavietėje, kuri yra neseniai iš rusų pajėgų atkovotoje Ukrainos teritorijoje, rasta lavonų su už nugaros surištomis rankomis. Taip pat rasta vaikų lavonų.

Buvusi komunistinė Čekija, kuri dabar yra ES ir NATO narė, Rusijai vasario 24 dieną užpuolus Ukrainą priėmė maždaug 400 tūkst. ukrainiečių pabėgėlių ir suteikė Kyjivui karinės pagalbos už maždaug 150 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius