Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ragina Ankarą pradėti skaidrų tyrimą dėl galimų pažeidimų per referendumą

Europos Sąjunga antradienį paragino Turkiją pradėti skaidrų tyrimą dėl galimų balsavimo procedūrų pažeidimų per sekmadienį vykusį referendumą.
Referendumas Turkijoje
ES ragina Ankarą pradėti „skaidrų tyrimą“ dėl galimų pažeidimų per referendumą / „Scanpix“/AP nuotr.

Turkijos rinkimų pareigūnų paskelbti duomenys rodo, kad referendume rinkėjai nedideliu balsų skirtumu pritarė, kad būtų išplėsti prezidento Recepo Tayyipo Erdogano įgaliojimai.

Tarptautiniai stebėtojai pirmadienį pareiškė, kad referendumo kampanija vyko „nelygiomis žaidimo sąlygomis“ ir kad balsų skaičiavimą aptemdė procedūrų pakeitimai, panaikinę kai kuriuos saugiklius.

„Raginame visus veikėjus pademonstruoti santūrumą, o valdžią – pradėti skaidrų tyrimą dėl šių galimų pažeidimų, kuriuos nustatė stebėtojai“, – sakė Europos Komisijos atstovas spaudai Margaritis Schinas.

Pasak jo, tokio atsargumo reikia ne tik dėl stebėtojų ataskaitos, bet ir dėl to, kad priešingų pusių rezultatai yra labai artimi ir gali turėti toli siekiančių padarinių konstitucijos pataisoms.

Komentuodamas Europos Komisijos pirmininko Jean-Claude'o Junckerio anksčiau išsakytą nuomonę apie būsimus ES ir Turkijos santykius, M.Schinas pasakė: „Mes raginame Turkiją žengti arčiau Europos Sąjungos ir nemėginti dar sparčiau tolti nuo mūsų“.

Opozicijos partijos Turkijoje tvirtina, kad referendumas buvo suklastotas, ir reikalauja jo rezultatus anuliuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius