Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 14 /21:34

ES užsienio reikalų ministrai plės sankcijas Rusijai, Ukrainai skirta 1,6 mlrd. eurų

Sankcijos Rusijai plečiamos, ilginant asmenų ir subjektų sąrašą, kuriems taikomi ribojimai, o Ukrainos biudžetui skiriama 1,6 mlrd. eurų, mažinami muitai ukrainietiškos kilmės prekėms – dėl to pirmadienį sutarė Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nutarta išplėsti antros fazės sankcijų sąrašą – sąrašą asmenų ir kitų subjektų, kuriems turėtų būti taikomos tikslinės ribojimo priemonės. Konkretus sąrašas atsiras darbo tvarka, bet pats sprendimas priimtas jau šiandien“, – po ES Užsienio reikalų tarybos posėdžio Liuksemburge BNS sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jo teigimu, kol kas nenustatyta, kiek naujų asmenų ir subjektų bus taikomi ribojimai. Šiuo metu sąraše yra 33 Rusijos piliečiai bei subjektai.

„Komisija taip pat įpareigota rengti ir papildomas priemones, neatmetant ir trečiosios fazės ekonominėje srityje. Pasikeitėme nuomonės apie tai, aš minėjau finansų, bankinį sektorių, ginklų embargą“, – tvirtino ministras.

Užsienio reikalų taryba taip pat nusprendė panaikinti arba sumažinti muitų tarifus ukrainietiškos kilmės prekėms. Patvirtintas ir makrofinansinės paramos suteikimas.

„Tai reiškia tiesioginę paramą biudžetui, pirmas jos srautas yra 1,6 mlrd. eurų“, – sakė L.Linkevičius.

Pirmadienį ES ministrai pareiškė paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui.

„Rusiją raginame atšaukti mandatą, pagal kurį Federacijos Taryba dar anksčiau leido naudoti ginkluotasiąsias pajėgas Ukrainoje. Palaikome Ukrainą, kadangi ji turi teisę ir pareigą ginti savo suverenitetą ir vykdyti operaciją, kad atkurtų tvarką, rimtį Ukrainoje“, – kalbėjo ministras.

Ukrainos rytuose prorusiški kovotojai užgrobė vyriausybinius pastatus ir reikalauja referendumų dėl vietos valdžios galių sustiprinimo arba galimybės prisijungti prie Rusijos. Vakarai teigia, kad neramumus kursto Rusijos pasiųsti asmenys.

Anksčiau naudojant Rusijos karines pajėgas Ukrainai priklausęs Krymo pusiasalis prijungtas prie Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius