Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES šalių vadovai susitiks praėjus 4 ar 6 savaitėms nuo „Brexit“ derybų aktyvavimo

Europos Sąjungos šalių vadovai susitiks balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje, kad patvirtintų derybų dėl „Brexit“ gaires, kai tik Jungtinė Karalystė inicijuos skyrybų procesą, sakė pirmadienį vienas ES šaltinis.
Brexit
Brexit / „Scanpix“/AP nuotr.

Ankstesnis planas 27 šalių vadovų susitikimą surengti balandžio 6 dieną atšaukiamas, nes nepakaks laiko jam pasiruošti.

„JK pranešimas apie kovo 29 dienos veiksmus nepalieka pakankamai laiko pasirengti Europos Vadovų Tarybai balandžio 6-7 dienomis patvirtinti „Brexit“ gaires“, – sakė naujienų agentūrai AFP pašnekovas.

Pasak jo, „kol kas nėra numatyta jokia konkreti data 27 narių vadovams rinktis į Europos tarybą, bet manome, kad prireiks maždaug keturių ar šešių savaičių pasirengti ir pasikonsultuoti su 27 ES narėmis“.

EVT pirmininkas Donaldas Tuskas, atsakingas už ES šalių vadovų posėdžių sušaukimą, sakė paskelbsiąs gairių projektą, praėjus 48 valandoms nuo Jungtinės Karalystės skelbimo apie pradedamą išstojimą iš ES.

Konkreti susitikimo data iš dalies priklausys nuo Prancūzijos prezidento rinkimų, kurių du ratai numatyti balandžio 27 ir gegužės 7 dienomis, minėjo kitas ES šaltinis.

Oficialios derybos tarp Jungtinės Karalystės ir ES tuomet turės palaukti, kol šalys narės patvirtins detalesnes derybų gaires ir suteiks mandatą Europos Komisijos „Brexit“ derybininkui Micheliui Barnier, sakė pareigūnai. Anot jų, pačios derybos vargu ar prasidės anksčiau birželio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius