Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES šalys patvirtino ginklų embargą Venesuelai

Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrai trečiadienį patvirtino ginklų embargą Venesuelai – taip atsakyta į vis labiau gilėjančią krizę šioje naftos turtingoje Lotynų Amerikos šalyje, pranešė diplomatiniai šaltiniai.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / „Scanpix“ nuotr.

Sankcijų sąraše, kurį ES užsienio reikalų ministrai turėtų pasirašyti pirmadienį, dar įtraukiamos Europos bendrovės, eksportuojančios elektroninės žvalgybos įrangą, kurią galima panaudoti prezidento Nicolaso Maduro oponentams persekioti.

ES veiksmai seka po Vašingtono, pavadinusio N.Madurą diktatoriumi, baudžiamųjų sankcijų Karakasui, Venesuelai toliau grimztant į sumaištį ir ekonomikos žlugimą.

Pasak ES šaltinių, į juodąjį sąrašą bus įtraukti fiziniai ir juridiniai Venesuelos asmenys, nors kol kas, regis, tas sąrašas tebėra tuščias.

„Politinis tikslas išliek tas pats – priversti tą vyriausybę sėsti prie derybų stalo su opozicija ir paskatinti ieškoti išeities iš dabartinės politinės krizės, – sakė vienas šaltinis. – (Sankcijos) yra palaipsniška, lanksti ir atšaukiama priemonė“.

Venesuelą krečia mirtini protestai ir ekonominis chaosas, sukėlęs baisų maisto ir vaistų trūkumą. JT Saugumo Taryba rinksis pirmadienį svarstyti padėties Venesueloje.

Praėjusį mėnesį prestižinė Europos Parlamento Sacharovo žmogaus teisių premija buvo paskirta Venesuelos demokratinei opozicijai ir politiniams kaliniams.

Sacharovo premiją, pavadintą žymaus rusų disidento Andrejaus Sacharovo vardu, Europos Parlamentas kasmet teikia išskirtinėms asmenybėms ar grupėms, kovojančioms su diktatūra, netolerancija, fanatizmu ar priespauda. Premijos vertė – 50 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius