-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES siekia tyrimo dėl netinkamo „Facebook“ vartotojų duomenų panaudojimo

Europos Sąjunga (ES) antradienį paragino atlikti skubų tyrimą dėl pranešimų, jog įmonė „Cambridge Analytica“, siejama su JAV prezidento Donaldo Trumpo prezidentine rinkimų kampanija, neteisėtai kaupė ir panaudojo 50 mln. „Facebook“ vartotojų duomenis.
„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas
„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas / „Scanpix“/AP nuotr.

ES teisingumo komisarė Vera Jourova iš „Facebook“ reikalaus pasiaiškinimo, kai šią savaitę lankysis Jungtinėse Valstijose.

Socialinis tinklas pateko į kritikos ugnį, paaiškėjus, kad Didžiosios Britanijos duomenų analizės įmonė „Cambridge Analytica“ saugojo ir analizavo maždaug 50 mln. puslapius „Facebook“ tinkle turinčių piliečių duomenis ir kad šie duomenys galbūt galėjo būti panaudoti per 2016 metų rinkimų kampaniją Jungtinėse Valstijose.

Europos Parlamento „Brexit“ koordinatorius ir buvęs Belgijos premjeras Guy Verhofstadtas antradienį paragino atlikti tyrimą.

„Kada Markas Zuckerbergas ketina paaiškinti, kas nutiko su mūsų duomenimis? Šis duomenų nutekinimas yra visiškas skandalas, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis. – Europos Parlamentas privalo pradėti tyrimą. Informuosiu jus apie mūsų pasiektą pažangą.“

Britų parlamentarai pirmadienį taip pat pareikalavo, kad M.Zuckerbergas liudytų JK parlamento komitetui dėl duomenų netinkamo panaudojimo.

V.Jourovos biuras paragino antradienį Briuselyje posėdžiaujančias nepriklausomas Europos duomenų apsaugos tarnybas atlikti tyrimą dėl „Facebook“ skandalo.

Už skaitmeninę ekonomiką ir visuomenę atsakinga ES komisarė Marija Gabriel antradienį per spaudos konferenciją sakė, kad „mes nuolat sekame šią bylą“.

Jos teigimu, ES ketina „garsiai ir aiškiai“ pasakyti, kad „asmeninių duomenų apsauga yra viena iš pagrindinių Europos Sąjungos vertybinių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius