Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

ES stiprina saugumą po pranešimų apie džihadistų išpuolio grėsmę

Europos Sąjunga pirmadienį sustiprino saugumą savo būstinėje Briuselyje, nors pareigūnai nesureikšmina pranešimų, kad suimti iš Sirijos sugrįžę džihadistai planavo surengti išpuolį šiame pastate.
ES būstinė Briuselyje
ES būstinė Briuselyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Belgijos teismo pareigūnai informavo, kad per reidą Nyderlanduose buvo rasta sprogmenims pasigaminti tinkamų medžiagų, tačiau pabrėžė, jog nėra jokių sąmokslo surengti išpuolį prieš Europos Komisijos pastatą įrodymų.

Nyderlandų valstybinis transliuotojas NOS šeštadienį pranešė, kad suimtieji – turkų kilmės vyras ir moteris iš Hagos – buvo sulaikyti, kai atvyko į Briuselį. Įtariama, kad jiedu tam tikrą laiką buvo Sirijoje.

Vis tik Briuselio centre prie įėjimo į Komisijos pastatą pirmadienį buvo sustiprintos apsaugos darbuotojų pajėgos, tikrinami visų įeinančiųjų saugumo leidimai, pasakojo žurnalistai.

Belgijos pareigūnai patvirtino, kad vadovaudamiesi kovos su terorizmu įstatymais jie atliko du areštus, siekdami neleisti džihado kovotojams arba „Islamo valstybės“ islamistus palaikantiems asmenims įvykdyti išpuolius.

Nyderlandų valstybinis transliuotojas NOS šeštadienį pranešė, kad suimtieji – turkų kilmės vyras ir moteris iš Hagos – buvo sulaikyti, kai atvyko į Briuselį. Įtariama, kad jiedu tam tikrą laiką buvo Sirijoje.

Tuo tarpu už saugumą atsakingas Komisijos vicepirmininkas Marošas Šefčovičius vidaus naudojimo elektroniniame laiške paaiškino, kad sustiprinti saugumą nusprendė dėl parnešimų apie suėmimus.

„Atsižvelgiant į dabartinę tarptautinę padėtį ir imantis prevencinių priemonių, aš nusprendžiau sustiprinti Komisijos pastatų apsaugą. Jeigu reikės, bus imtasi tolesnių saugumo priemonių“, – cituoja laišką naujienų agentūra „Belga“.

Briuselio federalinė prokuratūra pranešė, jog pranešimai apie per reidus Belgijoje rastus sprogmenis yra „neteisingi“.

„Tačiau per vieną iš kratų Nyderlanduose buvo rasta medžiagų, kurias galima panaudoti sprogstamojo įtaiso gamybai – nors tai nebuvo sprogstamosios medžiagos ir negalima nustatyti, ar jos susijusios su kokiu nors naudojimui paruoštu sprogstamuoju įtaisu“, – nurodoma pranešime.

Prokuratūra taip pat nurodė, kad abu sulaikyti įtariamieji tebėra areštinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius