-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES stiprins kovą su seksualine prievarta prieš vaikus

Europos Sąjunga (ES) planuoja pristatyti priemonių paketą, skirtą sustiprinti kovą su vaikų seksualiniu išnaudojimu, pastebėjusi, kad karantino metu padidėjo neteisėto turinio, susijusio su nepilnamečių seksualiniu išnaudojimu, paklausa, sekmadienį pranešė ES komisarė.
Liūdna vaikystė
Liūdna vaikystė / 123rf.com nuotr.

ES vidaus reikalų eurokomisarė Ylva Johansson Vokietijos dienraščiui „Die Welt“ pareiškė norinti „veiksmingesnės kovos“ su vaikų išnaudojimu ir, be kita ko, glaudesnio bendradarbiavimo su socialinės žiniasklaidos priemonėmis.

„Nuo COVID-19 pandemijos pradžios kai kuriose valstybėse narėse medžiagos, kurioje demonstruojama seksualinė prievarta prieš vaikus, paklausa išaugo 30 proc.“, – sakoma ES komisarės komentaruose, išverstuose į vokiečių kalbą.

Naujasis planas, kuris, pasak Y.Johansson, bus pristatytas „netrukus“, apims naujo ES centro sukūrimą, skirtą padėti valstybėms narėms „tirti vaikų seksualinio išnaudojimo atvejus, kovoti su jais ir užkirsti jiems kelią“ bei palengvinti keitimąsi informacija tarp valstybių.

Eurokomisarė taip pat paragino imtis griežtesnių veiksmų prieš nusikaltėlius.

„Mums reikia prevencijos strategijų, tačiau negalime pasikliauti vien jomis“, – teigė Y. Johansson.

„Taip pat turime užtikrinti savo įstatymų įgyvendinimą, jeigu jie yra pažeidžiami, ir parodyti, kad mūsų vertybės yra svarbiausios ir internete, ir realiame gyvenime“, – pridūrė Y. Johansson.

EK komisarė pridūrė, kad internetas, „deja, yra lemiamas veiksnys“ potencialiems aukų ieškantiems nusikaltėliams, ir pabrėžė, kad privalu stiprinti bendradarbiavimą su interneto bendrovėmis.

Ekspertai ne kartą įspėjo, kad pastaraisiais mėnesiais, įvedus karantiną, pažeidžiami vaikai turėjo likti namuose, galimai su prie jų priekabiaujančiais asmenimis, nesulaukdami pagalbos iš išorės.

Taip pat nerimaujama, kad milijonams vaikų, praleidžiančių daugiau laiko internete, kyla didesnė rizika patekti į pedofilų akiratį.

Problemos aktualumą dar kartą parodė šeštadienį paskelbtas Vokietijos policijos pranešimas, kuriame teigiama, kad policija sulaikė 11 asmenų, įtariamų seksualine prievarta prieš vaikus.

Iš vieno įtariamojo, 27 metų Miunsteri gyventojo, rūsio pareigūnai konfiskavo standųjį diską, kuriame buvo saugoma iki 500 terabaitų duomenų, įskaitant vaizdo įrašus ir nuotraukas.

Tyrėjai nustatė mažiausiai tris galimas aukas, kurių amžius yra 5, 10 ir 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius