Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES svarsto skelbti sankcijas Mianmaro kariuomenei dėl perversmo

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis antradienį pareiškė, kad blokas gali paskelbti naujų sankcijų Mianmaro kariuomenei dėl jos surengto perversmo, tačiau perspėjo, kad bet kokia bausmė negali pakenkti gyventojams.
Protestai prieš perversmininkus Mianmare
Protestai prieš perversmininkus Mianmare / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu mes peržiūrime visas savo galimybes“, – J.Borrellis sakė Europos Parlamento nariams.

Jo teigimu, vienas iš blokui atvirų kelių yra „papildomos tikslinės sankcijos asmenims ir kariuomenei priklausančiam verslui“.

ES jau yra paskelbusi ginklų embargą Mianmarui ir yra įšaldžiusi turtą ir uždraudusi išduoti vizas 14 pareigūnų dėl kruvinų represijų prieš šalies rohinjus.

Tarptautinė bendruomenė pasmerkė praėjusią savaitę Mianmare įvykdytą pučą, per kurį buvo nuversta ir suimta civilinė lyderė Aung San Suu Kyi.

J.Borrellis teigė, kad ES taip pat gali peržiūrėti vystymosi pagalbą Mianmarui arba apriboti prekybos ryšius su šia Pietryčių Azijos šalimi.

Tačiau buvęs Ispanijos ministras pabrėžė, kad blokas „turėtų vengti skubėti imtis priemonių, kurios galėtų neigiamai paveikti pažeidžiamiausią gyventojų dalį“.

Jis teigė, kad 27 ES valstybių užsienio reikalų ministrai aptars tolesnius veiksmus vasario 22-ąją vyksiančiame susitikime.

„Mes užtikrinsime, kad nieko nedarytume įteisindami kariuomenės veiksmus, tuo pačiu bandydami išlaikyti paramą Mianmaro žmonėms“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius