Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES Tarybos darbuotojai streikuoja dėl nekeliamų atlyginimų

Beveik 3 tūkstančiai Europos Sąjungos Tarybos darbuotojų ketvirtadienį surengė streiką, dešimčiai ES valstybių atsisakius kelti atlyginimus savo personalui 3,7 proc., pranešė pareigūnai.
Tūkstančiai streikuojančių ES tarnautojų būriavosi Europos Komisijos būstinės vestibiulyje.
Tūkstančiai streikuojančių ES tarnautojų būriavosi Europos Komisijos būstinės vestibiulyje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Protestas Streikas

Devyniasdešimt procentų Europos Sąjungos Tarybos nuolatinių ir pagal sutartis dirbančių darbuotojų tiesiog neišėjo į darbą, pranešė organizacijos, organizuojančios 27 ES šalių vadovų, vyriausybės narių ir kitų pareigūnų susitikimus.

Dirbo tik dešimt procentų Tarybos darbuotojų, kurie siekė užtikrinti, kad Europos transporto ministrų susitikimas, vykęs Briuselio centre esančiame organizacijos pastate, praeitų sklandžiai.
Dėl streiko neįvyko maždaug 20 ekspertų susitikimų, sakė darbuotojų profsąjungos generalinis sekretorius Guentheris Lorenzas.

„Maždaug 90 procentų iš 3200 darbuotojų dalyvavo“ streike, sakė G.Lorenzas žurnalistams.
Atskirų ES šalių atsakingų pareigūnų susitikimas, kuriame bus ieškoma išeities iš susidariusios situacijos, turėtų įvykti penktadienį.

ES vykdančioji institucija Europos Komisija (EK) rekomendavo 3,7 proc. atlyginimo pakėlimą personalui.

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu) sako, kad ES įstatymai įpareigoja EK pakelti atlyginimus, atsižvelgiant į praėjusių metų papildomas priemokas viešojo sektoriaus darbuotojams Briuselyje ir kitose aštuoniose ES narėse, tarp jų Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir Vokietijoje.

Tačiau Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Lenkija ir kitos valstybės reiškia nepasitenkinimą, kad ES personalas, kurio atlyginimai laikomi aukštesniais nei tą patį darbą namuose dirbančių tarnautojų, reikalauja pakelti atlyginimus 3,7 procento šiuo sunkiu Bendrijai porecesiniu laikotarpiu.

ES šalių siūlymą atlyginimus pakelti 2 procentais profsąjungos laiko „neteisėtu“.
Bendrijos narės siekia, kad komisija pasinaudotų atleidimo nuo įsipareigojimų sąlyga, kurią galima pritaikyti, „rimtai ir staigiai pablogėjus padėčiai ekonomikoje ir ir visuomenėje“.

Profsąjungų atstovo G.Lorenzo teigimu, nors derybos vyks toliau, „maža vilties, kad sprendimą pavyktų surasti iki Kalėdų“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius