Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 08

ES teigia nediskutuojanti dėl sankcijų iš V. Putino interviu ėmusiam T. Carlsonui

Šiuo metu Europos Sąjungoje nevyksta jokios diskusijos dėl sankcijų amerikiečių pokalbių laidų vedėjui Tuckeriui Carlsonui, kuris ketina paskelbti interviu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, ketvirtadienį pranešė atstovas spaudai, reaguodamas į atitinkamas kalbas.
NATALIA KOLESNIKOVA GIORGIO VIERA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA GIORGIO VIERA / AFP

„Ne mūsų reikalas bandyti iš anksto įspėti ar spėlioti, ar valstybė narė ar valstybių narių grupė pasiūlys ką nors įtraukti į sankcijų sąrašą“, – žurnalistams sakė ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio atstovas spaudai Peteris Stano.

Jis pridūrė, kad nustatyta sankcijų skyrimo procedūra yra konfidenciali.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad šiuo metu atitinkamose ES institucijose nevyksta jokių diskusijų, susijusių su šiuo konkrečiu asmeniu“, – teigė jis, paklaustas apie prielaidą, kad T. Carlsonui gali būti taikomos sankcijos.

Europos įstatymų leidėjas Guy Verhofstadtas pirmadienį socialiniame tinkle „X“ parašė, kad ES „turėtų išnagrinėti galimybę uždrausti keliauti“ T. Carlsonui, jei jis „sudaro sąlygas dezinformacijai“ iš rusų prezidento.

Dėl to internete pasirodė spekuliacijų, kad ES svarsto galimybę imtis šio žingsnio, į kurias milijardierius Elonas Muskas atsakė savo 171 mln. sekėjų platformoje parašydamas: „Jei tai tiesa, tai iš tikrųjų keltų nerimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius