-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES teisina Jeano Claude'o Junckerio išsišokimą, vadina tai šmaikščiu stiliumi

Europos Komisijos pirmininko Jeano Claude'o Junckerio padėjėjai antradienį teisino jo nusižengimus protokolui per Europos Sąjungos lyderių sutikimo ceremoniją praeitą savaitę Rygoje vykusiame viršūnių susitikime, sakydami, kad šis pareigūnas jau seniai garsėja savo šmaikščiu stiliumi.
V.Orbanas ir J-C.Junckeris.
V.Orbanas ir J-C.Junckeris. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Euras

Per viršūnių susitikimo atidarymą penktadienį J.C.Junckeris nerūpestingai bučiavo lyderius į galvą, tampė jų kaklaraiščius, kariškai atidavinėjo pagarbą ir plekšnojo ne vien per pečius, bet ir per pilvą, krūtinę bei veidą.

„Jis žinomas dėl savo labai neformalaus ir dažnai šmaikštaus stiliaus“, – žurnalistams sakė Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas, išprovokuodamas klausytojų juoką.

Jis pridūrė, kad J. C.Junckeris, Europos politikos senbuvis, „asmeniškai ir labai gerai pažįsta“ visus lyderius, su kuriais jį sieja „abipusio pasitikėjimo“ ryšiai.

J. C.Junckeris pasišaipė iš Vengrijos premjero Viktoro Orbano, kurį daugelis laiko autoritariniu lyderiu, juokais pasveikindamas jį kaip diktatorių.

J. C.Junckeris pasišaipė iš Vengrijos premjero Viktoro Orbano, kurį daugelis laiko autoritariniu lyderiu, juokais pasveikindamas jį kaip diktatorių

V.Orbanas neliko skolingas, atsakęs: „Sveikas, didysis kunigaikšti.“ J.C.Junckerio gimtojo Liuksemburgo pilnas pavadinimas yra Liuksemburgo Didžioji Hercogystė, nors tai viena mažiausių valstybių pasaulyje.

M.Schinas atsisakė komentuoti, kaip J.C.Junckeris, buvęs Liuksemburgo premjeras, iš tikrųjų vertina V.Orbano politiką.

Dešiniųjų pažiūrų V.Orbanas jau ne vienerius metus pakurstydavo kitų ES lyderių pasipiktinimą dėl savo vykdomų didelio masto konstitucinių ir institucinių pokyčių, kurie, pasak kritikų, suvaržė žiniasklaidos laisvę ir sumenkino teismų autoritetą.

Neseniai V.Orbanas vėl atsidūrė dėmesio centre, pasiūlęs svarstyti galimybę Vengrijoje sugrąžinti mirties bausmę, kuriose visoje ES buvo atsisakyta.

Per susitikimą Rygoje J.C.Junckeris smarkokai paplekšnojo per veidą Liuksemburgo užsienio reikalų ministrui Jeanui Asselbornui, pabučiavo į praplikusią kaktą Belgijos premjerą Charles'į Michelį, taip pat fotografuojantis pridėjo savo kaklaraištį po kaklu atlapota apykakle atėjusiam Graikijos premjerui Aleksiui Ciprui.

Jis taip pat garsiai reiškė abejones dėl atvykusiųjų tapatybės ir skundėsi, kad jo laikas švaistomas sutikimo ceremonijai.

„Tai buvo smagioji labai ilgo ir nuobodaus sutikimo proceso dalis“, – aiškino M.Schinas.

J.C.Junckeris garsėja dėl savo gebėjimo pasitelkti humoro jausmą ir neformalų bendravimą, kad pasiektų kompromisą tarp ES lyderių, bet dėl savo elgesio kai kada kaltinamas padauginantis alkoholio, nors politikos veteranas tai neigia.

Europos Komisijos vairą jis perėmė pernai lapkritį, kai jo konservatyvus EPP blokas laimėjo Europos Parlamento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius