Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES teismas neleido registruoti sovietinio herbo su kūju ir pjautuvu kaip prekės ženklo

Europos Sąjungos (ES) teismas neleido registruoti prekės ženklu sovietinio herbo su kūju ir pjautuvu, nes tai prieštarauja moralei.

„Ženklo negalima registruoti, jei tai neatitinka priimtų moralės principų dalyje ES, o tą dalį, kai kuriomis aplinkybėmis, gali sudaryti ir viena valstybė narė“, – sakoma antradienį paskelbtame teismo sprendime.

Teismas atmetė britams priklausančiose Mergelių salose įsteigtų mados namų „Couture Tech Ltd“ prašymą išanalizuoti požiūrį visose valstybėse narėse. Šie mados namai nesėkmingai bandė įtikinti, kad „vienos valstybės narės ar grupės valstybės narių požiūris neturėtų būti primestas visai ES“.

Lietuvoje už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą numatyta bauda iki tūkstančio litų, o už Sovietų Sąjungos ar nacistinės Vokietijos nusikaltimų neigimą ar šiurkštų menkinimą gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Panašius draudimas yra nustačiusios ir kai kurios kitos komunistinį režimą patyrusios valstybės Rytų ir Vidurio Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius