Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

ES tirs, kaip panaudotos lėšos tiesiant bėgius į Viktoro Orbano gimtinę

Europos Sąjungos inspektoriai atvyko į Vengriją tikrinti galimo Bendrijos lėšų švaistymo. Čia jie tirs, ar tikslingai panaudoti pinigai tiesiant bėgius į ministro pirmininko Viktoro Orbano gimtąjį miestą ir plečiant Budapešto metro tinklą.
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vengrijoje Felčiuto miestelis, kuriame gyvena ministras pirmininkas V.Orbanas, tampa neįprasta turistų traukos vieta. Miestelyje, kuriame virš pusantro tūkstančio gyventojų, pastatytas beveik 4 tūkst. vietų stadionas. Iki miestelio už beveik 2 mln. eurų iš Europos Sąjungos fondų buvo nutiesti bėgiai mažam lokomotyvui. Antradienį čia atvyko Europos Parlamento inspektoriai, tikrinantys Europos Sąjungos lėšų panaudojimą. Vietos valdžia ginasi – jiems čia nėra ką veikti.

„Kodėl tai buvo čia pastatyta? Tik jau nesakykite, kad dėl to, jog čia gyvena ministras pirmininkas. Tai tik sutapimas. Čia yra futbolo akademija, jie pastatė stadioną. Jų komanda gerai žaidžia pirmoje lygoje. Nematau čia problemos“, – tikina valdančiosios partijos „Fidesz“ narys Jozsefas Kovacsas.

Problemą, panašu, Europos Sąjunga mato. Nuo V.Orbano atėjimo į valdžią 2010-aisiais metais, opozicinės partijos nuolat kaltina jo administraciją plataus masto bendrijos lėšų švaistymu ir nepotizmu. Europos Parlamento narys Tamasas Deutschas, priklausantis V.Orbano partijai teigia, kad taip Briuselis kišasi į Vengrijos vidaus reikalus prieš kitų metų parlamento rinkimus, o vienintelis nusikaltimas yra tai, kad ministras pirmininkas gyvena tame miestelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius