Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES vidaus reikalų ministrai Helsinkyje rengia skubias derybas dėl migracijos

Europos Sąjungos šalių vidaus reikalų ministrai trečiadienį Helsinkyje dalyvaus skubiose derybose, per kurias ieškos išeities iš krizių, kylančių po kiekvieno atvejo, kai Viduržemio jūroje išgelbstima migrantų.
Europos sąjunga
Europos sąjunga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pabėgėlių ir migrantų, pasiekiančių pietines Europos pakrantes, nuo 2015-ųjų smarkiai sumažėjo, tačiau ši problema tebėra itin karšta politinė tema, skaldanti Europos sostines.

Italijos populistų vyriausybė atsisakė įsileisti laivus, plukdančius jūroje išgelbėtus žmones, o tiesiogiai su Viduržemio jūra besiribojančios valstybės narės nori, kad kitos ES šalys priimtų daugiau atvykėlių.

Suomijos sostinėje ES vidaus reikalų ministrai ketvirtadienį rengia eilinį ES Tarybos posėdį, tačiau trečiadienio vakarą jie buvo pakviesti darbo vakarienės aptarti krizės.

Suomijos vidaus reikalų ministrė Maria Ohisalo kritikavo ankstesnes ad hoc pastangas ir paragino siekti „tvirtų susitarimų po paieškų ir pagalbos operacijų“.

„Šie veiksmai turės būti paremti bendra atsakomybe, įtraukiant pakankamai didelį kiekį šalių narių“, – pabrėžė ji.

Pasak pareigūnų, skubios derybos rengiamos Prancūzijos ir Vokietijos iniciatyva, ir kol kas neaišku, ar jose dalyvaus Italijos vicepremjeras ir vidaus reikalų ministras Matteo Salvini.

„Mūsų tikslas bus įsipareigoti (vykdyti) aiškius veiksmus ir nustatyti tolesnius šios savanoriškos koalicijos žingsnius“, – kvietime, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP, rašė M.Ohisalo.

Vienas ES pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, AFP sakė, kad trečiadienio vakarienė yra „skubus susitikimas“ ir kad būtina greitai surasti šalių grupę, galinčią priimti migrantus.

„Mums reikia susitarti dėl mechanizmo, kurį taikytume iki metų pabaigos, kad vasarą išvengtume politinės ar humanitarinės krizės“, – sakė tas pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius