-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV tvirtina, kad esama požymių, jog Sirija naudojo cheminius ginklus

Jungtinės Valstijos vis tvirčiau įsitikina, kad Sirijos režimas atsakingas už didelio masto cheminę ataką, todėl svarstoma galimybė imtis karinių veiksmų, pirmadienį pareiškė vienas Amerikos pareigūnų.
Sirijoje per dujų ataka apnuodyti žmonės
Sirijoje per dujų ataka apnuodyti žmonės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esama požymių, rodančių, kad Sirijos režimas panaudojo cheminį ginklą“, – žurnalistams sakė vienas JAV gynybos sekretorių Chucką Hagelį kelionėje po užsienį lydintis pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

„Administracija, konsultuodamasi su mūsų tarptautiniais partneriais, svarsto atsako galimybes“, – pridūrė jis.

Pareigūnas taip pat nurodė, kad Ch.Hagelis ketina netrukus aptarti šią krizę su britų ir prancūzų kolegomis.

Kiek anksčiau Džakartoje vykusioje spaudos konferencijoje Ch.Hagelis tvirtino, kad bet kokie veiksmai Sirijoje bus atliekami bendradarbiaujant su tarptautiniais partneriais, visi jie bus pagrįsti teisiškai.

„Jeigu bus imtasi kokių nors veiksmų, jie bus suderinti su tarptautine bendruomene ir bus teisiškai paaiškinami“, – sakė Ch.Hagelis po susitikimo su Indonezijos gynybos ministru.

JAV pareigūnas sakė, kad prezidento Basharo al Assado elgesys su Jungtinių Tautų (JT) inspektoriais, tikrinančiais pranešimus apie cheminių ginklų ataką, yra „klasikinė vilkinimo taktika“.

„Bėgant laikui darosi vis sunkiau surasti, ištirti ir išanalizuoti informaciją, darant išvadą dėl cheminių ginklų (panaudojimo)“, – sakė pareigūnas.

Sirijoje besilankantys JT inspektoriai pirmadienį buvo apšaudyti, kai vyko į rajoną, kuriame galėjo būti įvykdyta cheminė ataka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius