-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESBO atstovai aiškinosi dėl skandalingai atleisto stebėtojo iš Rusijos

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėjimo misijos Rytų Ukrainoje atstovai aiškinasi dėl savo nario, kuris prisipažino sukčiavęs atrankos į misiją metu ir dirbęs rusų karinei žvalgybai (GRU).

Maksimo Udovičenko skandalas gali pakenkti ESBO misijai, kuriai yra svarbu išlaikyti neutralumą, todėl stebėtojas iš Rusijos buvo nedelsiant atleistas: per pirmas 24-ias valandas misijos narys buvo iškviestas į Kijevą ir buvo priverstas palikti misiją, koordinuojant veiksmus su jį delegavusia Rusija.

„Jau ilgiau nei savaitę M.Udovičenko nėra ESBO misijos Rytų Ukrainoje narys“, – teigė Alexanderis Hugas, vienas iš ESBO misijos Ukrainoje vadovų.

Stebėjimo misijos nario iš Rusijos išpažintį apie sukčiavimą ir darbą žvalgyboje nufilmavo Ukrainos žurnalistai viename Severodonecko mieto viešbučių.

„Minsko susitarimo stebėjimui reikalingi žmonės ir su patirtimi karinėse misijose ir su karine“, – spaudos konferencijos metu aiškino Alexanderis Hugas, vienas iš ESBO misijos Ukrainoje vadovų.

VIDEO: EXCLUSIVE: Drunk Russian 'ex-Spetsnaz' officer at OSCE fired from Ukraine mission

Vėliau jis dar buvo nufilmuotas, kai kartu su vietiniais Luhansko gyventojais dalijosi Ukrainai priešiška nuomone.

Pasirodo, už delegacijos narių kompetenciją atsako ne saugumo organizacija, o valstybės, kurios deleguoja į Rytų Ukrainą atvykstančius stebėtojus, teigė A.Hugas.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos misija Ukrainoje rūpinasi, kad būtų laikomasi Minsko susitarimo, kuris padėjo pamatus paliauboms tarp prorusiškų separatistų ir Ukrainos vyriausybės kareivių šalies rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius