Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 26 /17:12

ESBO atstovai Slovjanske laikomi rūsyje, vienam jų reikalinga medicinos pagalba

Slovjanske sulaikyti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) inspektorių grupės nariai yra laikomi sunkiomis sąlygomis, šeštadienį pranešė Ukrainos saugumo tarnybos (UST) spaudos centras.
Separatistas Slovjanske
Separatistas Slovjanske / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama pranešime, ESBO atstovai laikomi „nežmoniškomis sąlygomis“ juos pagrobusių asmenų štabo rūsyje. Be to, tarp sulaikytų ESBO narių yra žmogus, kuriam skubiai reikalinga medicininė pagalba.

„Antiteroristinės operacijos vietos štabe“ žmonės pasirengę tokią pagalbą suteikti, tačiau jiems tai neleidžiama, nurodo UST spaudos centras.

„Ukraina pabrėžia kraštutinę būtinybę to, kad Rusijos Federacija oficialiai atsiribotų nuo teroristinių veiksmų Slovjanske ir juos pasmerktų, (ir) kaip viena iš ESBO narių paremtų nedelsiamą ir besąlygišką įkaitų paleidimą, medicininės ir kitokios pagalbos jiems suteikimą“, – sakoma pranešime.

Anksčiau šeštadienį pareigūnai Rusijos užsienio reikalų ministerijoje sakė, kad „Rusija pagal esamas galimybes imasi veiksmų, kad būtų išspręsta situacija, susidariusi ryšium su netoli Slovjansko buvusių karinių inspektorių iš virtinės valstybių sulaikymu“.

Ukrainoje maištininkai ESBO misijos narius vadina NATO šnipais

Prorusiški maištininkai, laikantys grupę Europos saugumo ir bendradarbiavimo (ESBO) stebėtojų Ukrainos rytuose, šeštadienį apkaltino juos, kad jie esą „NATO šnipai“ ir pažadėjo jų nepaleisti.

„Penktadienį mes suėmėme kelis NATO šnipus, jie bus išmainyti į mūsų pačių kalinius; nematau kito būdo juos išvaduoti“, – sakė žurnalistams Denisas Pušilinas, kuris yra Donecko respublika pasiskelbusių maištininkų vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius