-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ESBO: ginkluotas vyras priekabiavo prie stebėtojos Rytų Ukrainoje

Ginkluotas vyras „seksualiai priekabiavo“ prie konfliktą Rytų Ukrainoje stebinčios Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misijos narės, sekmadienį patvirtino organizacija.
Rytų Ukrainoje nesiliaujant susirėmimams Kijevas prašo pagalbos kovoje su Rusija
Rytų Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ESBO jau yra apribojusi savo patrulių darbą karo krečiamuose Ukrainos rytuose. Tokį sprendimą organizacija priėmė, kai praėjusį mėnesį separatistų kontroliuojamoje vietovėje, kaip manoma, sprogus bombai žuvo amerikiečių medikas. Tai buvo pirma ESBO atstovo mirtis per trejus metus trunkantį karą.

Organizacijos atstovė spaudai naujienų agentūrai AFP sekmadienį patvirtino, kad pastarasis incidentas įvyko Rusijos remiamų separatistų užimtoje teritorijoje.

„Patrulio narė patyrė seksualinį priekabiavimą iš automatu (АК-47) ginkluoto vyro, kuris pagrasino neleisiantis misijos patruliui judėti į rytus nuo Petrivskės iki Razdolnojės, kol nebus įvykdyti jo reikalavimai,“ – sakoma šeštadienio vakar paskelbtame ESBO pranešime.

Anot pranešimo, patrulis tuomet pakeitė maršrutą ir paliko šį rajoną. Kada įvyko incidentas, nenurodoma.

Neginkluota ESBO misija yra vienintelė Ukrainoje esanti tarptautinė misija, kuri stebi, kaip vykdomas 2015 vasarį pasirašytas taikos susitarimas.

Ukrainoje rytuose tebevyksta sporadiški susirėmimai tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų. Nuo 2014 balandžio konfliktas jau nusinešė apie 10 tūkst. gyvybių.

Kijevas ir Vakarai konflikto kurstymu kaltina Maskvą, tačiau Kremlius neigia, kad remia separatistus ginklais ir technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius