Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESBO pasmerkė Rusijos veiksmus prieš suverenią Ukrainą

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinė Asamblėja (PA) pirmadienį priėmė rezoliuciją dėl Rusijos Federacijos padarytų „akivaizdžių, šiurkščių ir nepataisomų Helsinkio principų pažeidimų“; jos projekto autorius yra amerikiečių parlamentaras Benjaminas Cardinas.
Projekto autorius amerikiečių parlamentaras Benjaminas Cardinas
Projekto autorius amerikiečių parlamentaras Benjaminas Cardinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rezoliucija buvo priimta 23-ojoje ESBO PA sesijoje Azerbaidžano sostinėje Baku.

ESBO šia rezoliucija pasmerkė Rusijos padarytus „šiurkščius ir nepataisomus Helsinkio principų pažeidimus“ Ukrainos atžvilgiu, tarp jų ir „itin didelį pasipiktinimą keliančius šios šalies suverenumo ir teritorinio vientisumo pažeidimus“.

ESBO tvirtina, kad tokie veiksmai buvo neišprovokuoti ir motyvuoti visiškai nepagrįstais spėjimais bei dingstimis“

ESBO tvirtina, kad tokie veiksmai, „tarp jų ir karinė agresija bei įvairios prievartos formos Ukrainos suverenumo teisėms suvaržyti, siekiant savų Rusijos Federacijai naudingų interesų“, buvo neišprovokuoti ir motyvuoti visiškai nepagrįstais spėjimais bei dingstimis“.

Rezoliucijoje raginamos valstybės, ESBO narės, „atsisakyti smurtinės Rusijos Federacijos (įvykdytos) Krymo aneksijos pripažinimo“.

Joje taip pat reiškiamas „apgailestavimas dėl ginkluoto kišimosi, kurį daro Rusijos Federacijos kontroliuojamos jėgos Ukrainoje, taip pat žmogaus teisių pažeidimų, kuriuos jos ir toliau sukelia“.

Taip pat priimtame dokumente pareiškiama apie „tvirtą palaikymą Ukrainos suverenumui, politinei nepriklausomybei, vienybei ir teritoriniam vientisumui, kaip pažymima šalies konstitucijoje ir jos tarptautiniu mastu pripažintose ribose“.

Rusijos delegacija reikalavo, kad šios rezoliucijos projektas būtų išbrauktas iš ESBO PA sesijos dienotvarkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius