Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

ESBO pirmininkas UR ministras Audronius Ažubalis paragino nutraukti smurtą Albanijoje

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis paragino Albanijos visuomenę susilaikyto nuo smurto.
Protesto akcija Tiranoje virto kruvinomis kautynėmis.
Protesto akcija Tiranoje virto kruvinomis kautynėmis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jis pareiškė penktadienio vakarą, po to, kai per susirėmimus tarp demonstrantų ir Albanijos saugumo pajėgų per protestus prieš vyriausybę Tiranoje trys žmonės žuvo, o dešimtys buvo sužeisti.

„Teisė demonstruoti neatsiejama nuo atsakomybės tai daryti taikiai. Dialogas ir bendradarbiavimas galėtų padėti išspręsti problemas, su kuriomis susiduria Albanija. Smurtas ir provokuojantys pareiškimai tik apsunkina padėtį“, – pranešime spaudai teigė A.Ažubalis.

Pasak jo, ESBO ir jos atstovybė Albanijoje toliau dirbs su Albanijos valdžia, institucijomis ir pilietinės visuomenės veikėjais bei rems jų pastangas stiprinti demokratiją, žmogaus teises ir teisės viršenybę.

Tris gyvybes nusinešę susirėmimai penktadienį buvo pirmieji į smurtą peraugę protestai Albanijoje po ginčijamų parlamento rinkimų 2009 metais.

Demonstraciją surengė socialistai, kurie ragina vyriausybę atsistatydinti. Socialistai kaltina valdančiuosius korupcija ir nesąžiningais rinkimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius