Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estai lažinasi, kad homoseksualių asmenų santuokos bus legalizuotos ne anksčiau nei 2011 metais

Estijos teisingumo ministerija praėjusią savaitę pristatė studiją, kurioje nagrinėjama homoseksualių asmenų vedybų legalizavimo įtaka šalies piliečių gyvenimui.
Akimirka iš 14-o gėjų ir lesbiečių parado
Europoje homoseksualių asmenų santuokos visiškai įteisintos penkiose šalyse. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad prieštaringai šiuos socialinius poslinkius vertinantys estai jau lažinasi, kada bus įteisintos tos pačios lyties atstovų vedybos šioje Baltijos šalyje.

„Estijoje homoseksualų santuokos klausimas yra plačiai aptariamas ir aktualus visuomenei. Todėl interneto portale sukūrėme galimybę lažintis, kada bus legalizuotos homoseksualių asmenų vedybos. Dauguma – 80 proc. – besilažinančiųjų įsitikinę, kad jos bus įteisintos ne anksčiau nei 2011 metais“, – sakė interneto lažybų portalo „Unibet“ atstovas Kennethas Pedersenas.

Pasak jo, lažybos sulaukė ne tik estų, bet ir kitų šalių piliečių dėmesio. Tiesa, statymai nėra dideli – vyrauja iki 100 litų vertės sumos. Remiantis statymo koeficientais portale „Unibet“, šansai, kad legalizuojantis įstatymas būtų priimtas iki 2011 metų sausio 1 dienos, vertinami santykiu 1,3:3,2.

Teisingumo ministerijos pristatytoje studijoje pateikiami analizės duomenys, kaip homoseksualių asmenų vedybų įteisinimas paveiktų visuomenę. Nors Estijos gėjų bendruomenė nesitiki, kad tokios santuokos bus greitai įteisintos, siekia, kad kartu gyvenantys homoseksualai galėtų būti teisiškai vertinami kaip sugyventiniai – taip, kaip pagal įstatymus vertinami skirtingų lyčių atstovai, gyvenantys kartu.

Europoje tos pačios lyties asmenų santuokos visiškai įteisintos penkiose šalyse: Ispanijoje, Belgijoje, Olandijoje, Norvegijoje ir Švedijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius