Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija dviem dienoms grąžina sienos kontrolę pasienyje su Latvija

Estijos policijos ir sienos apsaugos departamentas šią savaitę bandomuoju režimu įves laikiną dokumentų patikrą prie Europos Sąjungos vidaus sienos tarp Estijos ir Latvijos, kad patikrintų savo tarnybų veiklos galimybes, taip pat bendradarbiavimą su latvių kolegomis.
Estijos vėliava
Estija dviem dienoms grąžina sienos kontrolę pasienyje su Latvija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Estija

Apie tai BNS pranešė Policijos ir sienos apsaugos departamento spaudos tarnyba, pažymėjusi, kad nuo antradienio prasidedančių mokymų metų pagrindinis dėmesys bus skiriamas logistikos ir išteklių planavimo klausimams.

Kaip sakė žinybos atstovė Helen Neider-Veerme, antradienį ir trečiadienį Estijos ir Latvijos pasienyje bus laikinai atidaryti keturi kontrolės punktai - Valgos mieste, taip pat Meisakiuloje, Vastse Rosoje ir Ikloje.

Be to, į pasienio rajonus bus pasiųsti papildomi patruliai, kurie pasirinktinai tikrins transporto priemones ir dokumentus, rinks informaciją, susijusią su žmonių judėjimu.

Asmenims, ketinantiems birželio 6 ir 7 dienomis kirsti Estijos ir Latvijos sieną, reikia būti pasiruošusiems galimam dokumentų ir transporto priemonių patikrinimui.

Asmenims, ketinantiems birželio 6 ir 7 dienomis kirsti Estijos ir Latvijos sieną, reikia būti pasiruošusiems galimam dokumentų ir transporto priemonių patikrinimui, pažymėjo H.Neider-Veerme.

Pareigūnė paragino žmones elgtis supratingai ir turėti galvoje, kad sienos kirtimas tomis dienomis gali užtrukti kiek ilgiau nei įprastai. Ji taip pat pažymėjo, kad nė vienas sieną kertančių kelių per mokymus nebus uždarytas.

"Asmenims, ketinantiems birželio 6 ar 7 dienomis vykti per Estijos ir Latvijos sieną, būtina turėti su savimi galiojančius dokumentus. Automobilių vairuotojai taip pat privalo turėti reikalingus transporto priemonės dokumentus", - sakė H.Neider-Veerme.

Po to, kai 2007 metais prisijungė prie Šengeno erdvės, Estija sienos kontrolę buvo laikinai grąžinusi du kartus. Pirmąkart tai įvyko 2010 metais, kai šalyje vyko NATO valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimas, antrąkart - 2014 metais, kai Taline lankėsi tuometinis Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius