Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija ir Suomija pasirašė susitarimą dėl naujo elektros kabelio tiesimo

Estijos ir Suomijos elektros perdavimo sistemų operatoriai pasirašė išankstinį susitarimą dėl antrojo 300 mln. eurų (408,4 mln. JAV dolerių) vertės elektros kabelio tiesimo tarp dviejų šalių.
Elektra
Elektra / Photos.com
Temos: 2 Suomija Estija

Pirmoji Estijos ir Suomijos jungtis „Estlink 1“ – pirmoji Baltijos šalių jungtis su kuria nors Vakarų Europos šalimi – pradėjo veikti 2006 metų pabaigoje. Antroji jungtis „Estlink 2“ turėtų pradėti veikti ne anksčiau kaip 2013 metų pabaigoje.

„Finngrid“ ir „Elering“, kurios atsako už atitinkamai Suomijos ir Estijos elekros perdavimo sistemas, pasirašė išankstinį susitarimą dėl antrosios nuolatinės srovės jungties tiesimo„, – pareiškė Finngrid“.

„Planuojamos perdavimo jungties pajėgumas sudaro 650 megavatų (MW), o projekto sąnaudos sudaro apytiksliai 300 mln. eurų“, – teigiama įmonės pareiškime.

Pasirašius išankstinį susitarimą, bus priimtas galutinis sprendimas dėl kapitalo investicijų, tačiau tik tuo atveju, jeigu Estijos didmeninė elektros energijos rinka bus atverta, kaip planuojama, ir jeigu Europos Sąjunga (ES) prisidės prie projekto finansavimo ir skirs jam 100 mln. eurų, pareiškė „Finngrid“.

„Galutinis šalių susitarimas dėl projekto bus pasirašytas priėmus sprendimą dėl kapitalo investicijų“, – pareiškė įmonė.

Dabartinės jungties pajėgumas siekia 350 MW. „Naujoji jungtis prisidės prie Baltijos elektros energijos rinkos ir Šiaurės rinkos integracijos ir padidins elekros energijos tiekimo saugumą Baltijos šalyse“, – pareiškė „Finngrid“.

Be „Estlink 1“, Baltijos šalių rinkos tebėra sujungtos su kitomis buvusioms sovietinėmis respublikomis. Visoms trims šalims siekiant mažinti priklausomybę nuo Rusijos energijos tiekimo, Lietuva planuoja sujungti savo elektros energijos sistemą su Lenkija ir Švedija. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius