-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija iškėlė bylą dėl neteisėto užsienio reikalų ministro U.Paeto pasiklausymo

Estijoje iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto Estijos užsienio reikalų ministro Urmo Paeto pokalbio telefonu su ES užsienio reikalų ir saugumo politikos vyriausiąja įgaliotine Catherine Ashton pasiklausymo. Šis pokalbis buvo slapta įrašytas ir išplatintas internete.
Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas
Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Maidanas

Tyrimą atliks Estijos saugumo policija, praneša postimees.ee. Internete paviešintame pokalbyje U.Paetas su C.Ashton kalbasi apie įtemptą padėtį Ukrainoje ir svarsto, kas gali būti atsakingas dėl aukų Maidane.

Estijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad toks pokalbis buvo. Pasak ministro, jis su C.Ashton kalbėjosi vasario 26 d., jau sugrįžęs iš Ukrainos į Estiją. Įtariama, kad pokalbis perimtas ne iš Estijos, o iš kitos šalies.

U.Paetas pareiškė nežinąs, ko siekia žmonės, neteisėtai įrašę jo pokalbį ir paviešinę jį internete. Įtariama, jog tai padarė Rusijos specialiosios tarnybos.

Anksčiau įtarta, jog Rusijos specialiosios tarnybos buvo slapta įrašiusios, o paskui internete paskelbė ir Lietuvos diplomatų pokalbius telefonu. Dėl to diplomatai buvo priversti pasitraukti iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius